Bussen åkte iväg – han blev kvar...

”Jag kanske har haft för dåliga värden på Cooper-testet”

Foto: BILDBYRÅN
Robin Figren.
HOCKEY

Linköping åkte buss till Gävle för match mot Brynäs.

Då glömdes forwarden Robin Figren, 23, kvar i Södertälje.

– Jag kanske har haft för dåliga värden på Cooper-testet, säger han och skrattar.

Linköpings hockeylag åkte på söndagen till Gävle (en sträcka på 37 mil) för måndagens möte med Brynäs. Men efter 17 mil glömdes Figren kvar när bussen reste vidare.

Den dråpliga historien ska inte tolkas som att Linköping har planer på att dumpa Robin Figren, som inför säsongen värvades från AHL-laget Bridgeport Sound Tigers.

”Tänkte att de skojade...”

Nej, det handlar snarare om ett mänskligt misstag. Eller...?

– Jag vet inte om jag har haft för dåliga konditionsvärden så att de tyckte att jag skulle löpa till Gävle, säger Figren.

– Nejdå, det var inget allvarligt. Vi gjorde ett busschaufförsbyte i Södertälje och då smet jag in och handlade lite på Statoil. Men det var tydligen försent...

Figren såg bussen rulla iväg utan honom.

– Jag tänkte först att de skojade lite med mig. Men jag kunde ju inte ringa eftersom jag hade mobilen kvar på bussen. Men jag fick låna en telefon av Rögles juniorlag som hade stannat till på samma ställe. Jag fick tag på en i tränarkåren som fick bussen att vända om, säger Figren.

– Jag kom inte med första vändan, men det löste sig till slut...

Brynäs i morgon. Ska vi gissa på att du är bänkad då?

– Haha, det får vi hoppas att jag inte är.

Linköping, just nu utanför slutspelsplats, har annars inte haft så mycket att skratta åt den här säsongen. Men nye tränaren Harald Lückner har fått fart på laget med fyra segrar i de fem senaste matcherna.

– Det känns bra i laget. Vi bygger vidare på något, även om det är en lång väg att vandra. Men vi flyter gärna vidare på den här vågen.

Robin Figren ligger sexa i Linköpings interna poängliga med 16 poäng (7+9) på 39 matcher.