Pär Arlbrandts straff avgjorde för Linköping

LHC hämtade upp tre underlägen i matchen

Arlbrandt avgjorde.
HOCKEY

Efter 3-3 och en mållös förlängning mot tjeckiska laget Chomutov visade Pär Arlbrandt kyla.

Han var den enda som satte sin straff och såg till att Linköping gick segrande ur striden med 4-3

– Både Weinhandl och Arlbrandt är ju viktiga för vårt målskytte och har pressen på sig att leverera så det är riktigt kul att de är igång redan nu, säger Magnus Hävelid, assisterande tränare i LHC.

Linköping fick slita hårt för segern mot tjeckiska laget Chomutov. Tre gånger under matchen låg laget under och fick gång på gång reducera för att hålla jämna steg.

Först efter en mållös förlängning fixade LHC den avgörande poängen. Pär Arlbrandt satte den enda straffen i tredje omgången och Christian Engstrand höll tätt i målet.

- Vi visade ett jäkla go i kväll och Arlbrandt hängde upp den riktigt snyggt, säger Engstrand till Corren.se

Weinhandl tvåmålsskytt

Det var riktigt hett i hallen, utvisningarna duggade tätt och de drygt 2500 åskådarna på plats bjöds på spänning och mål rakt igenom.

Förutom Engstrand och Arlbrandt så satte också Andreas Jämtin ett mål och Mattias Weinhandl gjorde två för Linköping under ordinarie tid, båda av klass.

– Både Weinhandl och Arlbrandt är ju viktiga för vårt målskytte och har pressen på sig att leverera så det är riktigt kul att de är igång redan nu, säger Magnus Hävelid, assisterande tränare i LHC till Corren.se

Linköpings nästa match på "Tjeckien-turnén" i European tropy spelas på söndag, mot Sparta Prag.

ARTIKELN HANDLAR OM