Hemligheten bakom succén: Ett krismöte

”Kanske vår bästa match i år”

HOCKEY

LINKÖPING. Hemlighet bakom vändningen: Ett krismöte, där laget diskuterade försvarsspel och kroppsspråk.

– Förlust med 1–5 hemma mot Timrå ser inte bra ut. Vi ville visa fansen vad vi kan, säger Simon Hjalmarsson, efter 4–0-segern mot Frölunda.

Linköping körde över Frölunda.

Linköping åkte på en rejäl förlust mot Timrå i tisdag. Förlustsiffrorna skrev till slut till 1–5 och efter matchen var tränaren Roger Melin besviken på sitt lag.

– I andra perioden spelar vi väldigt nonchalant. Vi spelar respektlöst och dåligt. Vi sätter lagkamraterna i skiten och det tycker jag är respektlöst, sa LHC-tränaren.

I onsdags hade laget ett möte där bland annat försvarsspel och kroppsspråk diskuterades.

– Han (Melin) var inte nöjd med hur vi uppträdde mot Timrå och vi gjorde ingen bra match. Mötet var behövligt för det fanns saker vi behövde rätta till, säger Eric Himelfarb.

”Det var ingen ilska”

Vad sa ni på mötet?

– Vi pratade om att bli ett bättre lag, ett tajtare lag. Att vi ska vara gladare. Blir man bortplockad blir man det av en anledning och då ska man pusha lagkamraterna som får spela, säger Himelfarb.

– Det var ingen ilska, utan mer ”vi har några saker att fixa”. Alla måste se sig själva i spegeln. Vi kan inte fokusera på andra utan vi måste koncentrera oss på vår egen insats, säger LHC:s kanadensare.

Till matchen mot Frölunda förändrade Linköping i tre av fyra kedjor och det gav effekt. Östgötarna gjorde en bra match och vann till slut med 4–0.

– Sett över 60 minuter tycker jag det här är säsongens bäst match, säger Eric Himelfarb.

Han får medhåll av Simon Hjalmarsson.

– Kanske vår bästa match i år. Vi hade ett jäkla härlig go i laget. 1–5 hemma mot Timrå ser inte bra ut. Alla bröstade upp sig. Vi ville visa fansen vad vi kan, att vi blir att räkna med, säger Hjalmarsson.

DET SAS PÅ KRISMÖTET

Tre av sakerna som diskuterades på onsdagens möte (Eric Himelfarb kommenterar):

Försvarsspelet: ”Vi har släppt till för mycket lägen. Vi måste bli tajtare bakåt och inte bjuda på så mycket.”

Kroppsspråk: ”Vi kan inte ha dåligt kroppsspråk. Det gäller att sända rätt signaler till sina lagkamrater.”

Glädjen: ”Vi är ett lag. Blir man bortplockad blir man det av en anledning och då ska man pusha lagkamraterna som får spela.”