Linköping seriens mest effektiva lag

”Har man bra självförtroende så har man bra flyt”

HOCKEY

Från – nästan – målsnålast till målgladast.

Med 45 fullträffar är Linköping bäst i elitserien så här långt.

– Har man bra självförtroende så har man bra flyt också, säger Pär Arlbrandt.

Formkurvan pekar uppåt för Linköping. I går mot Skellefteå vände laget ett 2–3-underläge i den tredje perioden till seger med 5–3 och tog ett rejält skutt uppåt i tabellen till tredje plats.

– Det var skönt att vi fick 3–3 så tidigt i tredje. Det var ju i bytet direkt efter deras mål och det var nog lite knäckande för dem. Sedan gör vi ett bra power play-mål, spelar lite på resultatet och kontrar in ett till, säger Pär Arlbrandt.

”Spelar på annat sätt”

Inför 4–0-segern mot Frölunda i torsdags hade Linköping ett möte där försvarsspelet och kroppsspråket diskuterades. Något som däremot inte varit ett problem är anfallsspelet. Gårdagens fem mål gör att laget nu är uppe på 45 fullträffar den här säsongen, vilket är flest i elitserien.

– Vi har varit effektiva, helt enkelt. När vi får lägen har vi självförtroende och vi kommer till fler lägen än ­tidigare också.

Skillnaden jämfört med förra säsongen är markant. När elitserien summerades var det bara jättejumbon Timrå som hade gjort färre mål än Linköping.

– Vi har ett lite annat sätt att spela och håller i pucken mer. Vi både släpper in fler mål och gör fler mål, säger Arlbrandt.

”Kreativa spelare”

Tränaren Roger Melin, ny för säsongen:

– Vi vill spela ett offensivt spel och det är ju kul om vi kan göra mål då också. Vi har många kreativa spelare som tycker om att spela ett roligt anfallsspel. Men det gäller att vara effektiva också och det tycker jag att vi har varit i vissa matcher.

FAKTA

Toppen målligan den här säsongen

1. Linköping 45 mål

2. Skellefteå 43 mål

3. Modo 41 mål

4. HV 71 39 mål

5. Färjestad 38 mål

Botten målligan förra säsongen

8. Färjestad 124 mål

9. Växjö 124 mål

10. Djurgården 123 mål

11. Linköping 120 mål

12. Timrå 115 mål