Ändrade inställningar för att undvika en ny skandal

”Personer jag inte känner kan inte skicka meddelanden”

Foto: JOHANNES HÄGGLUND
Lee Goren på dagens LHC-träning.
HOCKEY

LINKÖPING. För knappt tre år sedan fick Lee Goren lämna Färjestad efter att ha hotat en supporter på nätet.

Nu är 34-åringen tillbaka i elitserien - och LHC behöver inte oroa sig för en ny facebookskandal.

– Jag har ändrat inställningarna. Personer jag inte känner kan inte skicka meddelanden till mig, säger Goren till 24Corren.

Lee Goren blev i veckan klar för LHC. I förmiddags gjorde han sin första träning med a-laget. När de andra klivit av stannade 34-åringen kvar och körde extra med Patrik Zackrisson och Christian Engstrand.

– Jag gillade att vara ut på isen igen. Det har gått två veckor sedan jag släpptes från min finska klubb och då har jag bara åkt själv. Kul att vara med i ett lag igen, säger han.

Har kvar sin facebook

Goren noterades för tolv poäng (4+8) på 13 matcher i finska Pelicans innan han fick beskedet att han inte längre var önskvärd.

– Jag är fortfarande lite i chock över det hela. Jag vill inte låta löjlig, men jag tycker att jag var en av de bättre spelarna i laget. Coachen använde mig i många olika situationer och jag spelade 20 minuter per match. Jag tror det var ett ekonomiskt beslut från klubben, säger Goren till 24Corren.

– Självklart var det en en besvikelse för mig, men jag älskar den svenska ligan. Det här är en bra chans för mig. Jag är här för att vinna mästerskapet och hjälpa laget att göra det.

Linköping blir Gorens tredje klubb i elitserien. Kanadensaren har tidigare spelat i Färjestad och Skellefteå. Han fick sparken från FBK i början 2010 efter att ha hotat en supporter på facebook, men han har fortfarande kvar sin användare på sidan

– Absolut. Jag håller kontakt med alla mina kompisar där hemma. Jag har ändrat inställningarna. Jag tillåter inte personer jag inte känner att skicka meddelande till mig, säger han.

Inte spelklar

– Jag tycker det där fick allt för stor uppmärksamhet. Jag förstår inte svenska så jag vet inte vad han skrev, men jag tror det var sex meddelanden på 3 sidor. Jag är inte här för att försvara mig. Jag gjorde vad jag gjorde för att han skrev saker om min familj som inte var okej, säger Goren.

34-åringen är ännu inte spelklar.

– Jag hoppas kunna spela på söndag, säger han.