Säsongen är över för LHC-stjärnan

Eric Himelfarb: ”Precis när det roliga ska börja...”

Foto: SCANPIX
Eric Himelfarb.
HOCKEY

LINKÖPING. Här är LHC:s tunga besked inför slutspelet.

Eric Himelfarb missar resten av säsongen på grund av en knäskada.

– Precis när det roligaste ska börja, suckar kanadensaren.

Segern mot Frölunda i går blev dyrköpt för Linköping. I slutet av matchen gjorde Eric Himelfarb illa knäet och allt tyder nu på att säsongen är över för hans del.

– Jag har haft bättre dagar, säger LHC-centern till Sportbladet.

– Jag har precis träffat en tredje doktor. Alla säger samma sak och förmodligen måste jag göra en operation. Jag ska på en magnetröntgen nu och förhoppningsvis kan det ge mig bättre nyheter, men det ser inte bra ut.

Hur länge blir du borta i så fall?

– Sex månader i bästa fall. Men förhoppnings kan magnetröntgen visa att alla har fel, men ja, jag vet inte. Jag kan bara hoppas, säger han.

”Föll på mitt knä”

Olyckan inträffade i Himelfarbs sista byte, vid en tekning.

– Deras kille föll på mitt knä. Jag trodde inte det var så allvarligt och spelade vidare, men det kändes konstigt i knäet. Sedan tittade doktorn till mig i båset och då frågade han om jag hade kontrakt för nästa säsong. När han frågade det kände jag att det här kan inte vara bra, säger Himelfarb, som därmed missar sluspelet.

– Att det händer precis när det roligaste ska börja. Det känns som en förlorad säsong, säger 30-åringen, som den här säsongen har gjort 16 poäng (9+7) på 48 matcher.

ARTIKELN HANDLAR OM