Ytterligare straff för Carl Söderberg

1 av 2
HOCKEY

Linköpings Carl Söderberg stängs av ytterligare.

Totalt blir det sju matcher, varav tre omvandlas till böter.

– Det är en tuff bedömning men LHC kommer inte att överklaga, säger sportchefen Johan Hemlin till Linköpings hemsida.

Linköpings Carl Söderberg sänkte HV71:s Per Ledin med en cross-checking i slutminuterna av den första kvartsfinalen i Jönköping.

Ledin fick hjälp av isen och LHC-spelaren fick matchstraff.

– Det var ingenting, sa Söderberg till Sportbladet efteråt.

– Det var en närkamp i hörnet, sedan åkte han in framför mål och jag tog bort honom. Jag träffade på sidan av armen.

Stängs av sju matcher

I dag meddelar disciplinnämnden att Söderberg stängs av i totalt sju matcher, varav tre omvandlas till böter. Han får böta totalt 60 000 kronor.

– Vi har mottagit domen. Det är en tuff bedömning men LHC kommer inte att överklaga och nu är det full fokus på morgondagens match, säger sportchefen Johan Hemlin till Linköpings hemsida.

Nämnden har gjort bedömningen att Söderberg delar ut en cross-checking medvetet. De menar att ett sånt agerande inte hör hemma i ishockey och att det är mycket respektlöst.

”Svårt att vrida på huvudet”

Per Ledin är aktuell för spel på fredag.

– Per mår efter omständigheterna bra. Vi har konstaterat att det handlar om en mjukdelsblödning i nacken vilket gör att han är stel och har svårt att vrida på huvudet, säger sjukgymnasten Andreas Frostemark till jnytt.se.

– Däremot har han än så länge inte visat upp några symptomer på hjärnskakning. Nu ska vi göra fler undersökningar under dagen innan vi vet mer. Men det finns möjlighet att han kan spela redan i nästa match.