”Tydligen har Arlbrandt blivit någon superstjärna”

Jämtin försvarar Wesslau – och slår tillbaka: ”Det ska bli helt underbart och åka dit upp och knäppa dem på näsan”

HOCKEY

Pär Arlbrandt kritiserade HV71:s målvakt Gustaf Wesslau efter att han avgjort den tredje kvartsfinalen.

Det har fått Andreas Jämtin att reagera.

– Tydligen har Arlbrandt blivit någon superstjärna de senaste två dagarna, säger han.

Det har hettat till rejält i kvartsfinalserien mellan HV 71 och Linköping. I den tredje kvartsfinalen avgjorde Pär Arlbrandt på straff efter att Andreas Jämtin dragit ner Mattias Weinhandl. Efter matchen delade Arlbrandt ut en känga till målvakten Gustaf Wesslau.

– Han har två svagheter, mellan benen och plocken. Det är han väldigt dålig på, sa han.

”Ett sådant jävla bra lag”

Sågningen har fått Jämtin att tända till.

– Jätteskönt att höra hur Linköping är ute och snackar i media. De har höjt ribban för sig själva ytterligare ett snäpp så det blir en extra morot för oss att försöka åka dit och trycka dit dem, säger han till HV71:s hemsida och fortsätter:

– Alla press är på dem eftersom det är ett sådant jävla bra lag och tydligen har Arlbrandt blivit någon superstjärna de senaste två dagarna så det ska bli helt underbart och åka dit upp och knäppa dem på näsan.

”Ganska lite snack”

LHC skrattar dock åt Jämtins uttalande.

– Haha, ja. Arlbrandt är duktig. Det är inget att säga om det. Det är inte han som gjort det själv. I och för sig gjorde han två snygga mål i går, men det är spelet innan som legat bakom det, säger Daniel Grillfors.

Men tycker du att det varit mycket snack i media från er?

– Det har varit ganska lite snack i media tycker jag. Kanske att det varit någon grej, men så mycket har det inte varit. Vissa år har det varit jäkligt mycket. Man försöker ge så lite som möjligt egentligen, men ibland kommer de lite grejer.

Är pressen på er?

– Press och press. Klart att vi vill vinna nästa match. Ingen snack om det. Alltid en press att vinna. Men äh, jag vet inte. Vi är ju i ledning. Jag vet inte vad jag ska säga. Press så känner vi inte riktigt.

Jämtin har varit i händelsernas centrum flera gånger under kvartsfinalserien. I den andra matchen blev 29-åringen syndabock efter att ha dragit på sig ett matchstraff och Linköping avgjort matchen.