Tillbaka – i superkedjan

Avstängningen över – då tränade Söderberg med förstafemman igen

1 av 6 | Foto: Scanpix
HOCKEY

Avstängd i fyra matcher under kvarts- finalserien.

Nu är Carl Söderberg tillbaka och mer laddad än någonsin.

– Är det något lag man vill slå ut är det Skellefteå, säger LHC-stjärnan.

Spelsugen Inför semfinalserien är Carl ­Söderberg redo för spel igen. ” Är det något lag man vill slå ut är det Skellefteå”, säger han.

Linköping fick en mardrömsstart på kvartfinal­serien mot HV71. Förlust med 1–6 och storstjärnan Carl Söderberg, 27, blev ­avstängd i fyra matcher ­efter att ha crosscheckat Per Ledin.

Har tränat bra

– Jag var med och tränade bra som vanligt. Jag försökte vara med laget, förutom under matchen då. Alla är avstängda eller skadade någon gång. Klart det är tråkigt att inte få vara med, men det är inget man kan göra någonting åt, säger Söderberg.

Vad var jobbigast med att se matcherna från sidan?

– Fjärde matchen, hemma, var jobbig. Vi spelade inte alls bra. I tredje perioden hade vi inte en målchans på 18, 19 minuter, ­sedan fick vi in kvittering. Men då var det riktigt ­jobbigt. Då ville man in och hjälpa till. Det målet tror jag avgjorde serien. Hade det blivit 2–2 hade det kunnat gå hur som helst, men efter kvitteringen kändes det som de vek ner sig, säger Söderberg, som i går på ­träningen var tillbaka på sin centerplats mellan Pär ­Arlbrandt och Simon Hjalmarsson.

”Några snäpp till”

På torsdag spelas första semifinalen mot seriesegraren Skellefteå, ett lag Linköping besegrade två gånger under grundserien.

– Jätteroligt att få vara med och spela igen, och speciellt mot Skellefteå. Det blir några snäpp till jämfört HV71, säger Söderberg.

På vilket sätt?

– Är det något lag man vill slå ut är det Skellefteå. De är högst upp i hierarkin. Och vi kommer att göra allt i vår makt för att lyckas.

Hur ska ni lyckas vinna mot Skellefteå?

– Det vet inte jag, säger han och skrattar.

– Men de spelar med ett högt tempo, rolig hockey. Det brukar bli roliga matcher mot dem, för det är så vi vill spela också. Det gäller att snäppa upp ­åkningen ett snäpp till. Om vi hänger med i deras skridskoåkning tror jag vi kan matcha dem.

Alla årets möten mellan Skellefteå–Linköping

9/10 Skellefteå-Linköping 4–1

Kommentetar: Robin Figren reducerar till 2–1 i början av tredje perioden, men i stället för ännu ett LHC-mål gör Skellefteå och ­Tomas Skogs 3–1 tre minuter efter Linköpings mål. Melker Karlsson fastställer slutresultatet till 4–1.

20/10 Skellefteå-Linköping 3–5

Kommentar: Linköping kopplar greppet med två mål inom loppet av en minut i första perioden. Men Skellefteå lyckas både reducera och kvittera innan perioden är över. Jimmie Ericsson ger ­hemmalaget ledningen i tredje perioden, men LHC avslutar med tre raka mål.

20/11 Skellefteå-Linköping 4–2

Kommentar: Carl Söderberg reducerar till 3–2 i mitten av andra perioden, men närmare än så kommer aldrig östgötarna. Joakim Lindström gör mål i mitten av tredje perioden. LHC tar ut målvakten i slutet av matchen, men lyckas inte få in pucken bakom ­Joacim Eriksson.

8/1 Linköping-Skellefteå 6-0

Kommentar: LHC:s match från start till mål. 1–0 efter en period. 4–0 efter två perioder. 6–0 efter tre perioder. Poängbäst i hemmalaget var Pär Arlbrandt med tre pinnar (1+2).

12/2 Linköping-Skellefteå 3-5

Kommentar: Skellefteå kopplar ett järngrepp om matchen. 3–0 efter tolv minuter och 5–1 efter två perioder. LHC ger inte upp och reducerar två gånger om, men några fler mål blir det inte.