Lee Goren möter sitt kära Skellefteå: ”Mer ledsen”

HOCKEY

För ett år sedan sa Lee Goren att han ville avsluta karriären i Skellefteå.

Men 35-åringen tvingades lämna klubben och nu möts de i semifinal.

– Skellefteå är ett av de bästa ställena jag spelat på, säger LHC:s kanadensare.

Lee Goren.

Inför förra säsongen återvände Lee Goren till svensk ishockey efter den turbulenta tiden i Färjestad. Den frispråkige kanadensaren fick chansen på nytt i Skellefteå, blev tvåa i den interna poängligan och meddelade att han ville avsluta karriären i klubben.

– Jag vill inte spela någon annanstans utan vill komma tillbaka nästa år, året efter det och även året efter det, sa han i en intervju med Sportbladet.

Någon fortsättning i Västerbotten blev det dock inte och i kväll spelar Goren i stället sin första match i Skellefteå med Linköping. Men han gör ingen hemlighet av att han helst hade stannat efter fjolårssäsongen.

– Ja, jag ville definitivt det. Det är en av de bästa ställena jag spelat på. Det är en jättebra hockeystad, många sköna människor. Det ska bli kul att åka dit och spela.

Hur ser du på att de inte ville ha dig kvar?

– De sa efter säsongen att de skulle ta tillbaka mig, men sedan beslutade de sig för att inte göra det. Det är som jag sagt tidigare: Jag är varken arg eller besviken, mer ledsen, för jag ville stanna där. Jag har många vänner både på och utanför isen. Men man måste gå vidare. Och här är vi, i semifinal.

”Inte mycket snack nu”

Har du kontakt med någon i laget?

– Under kvartsfinalerna hade jag lite, men sedan vi fick reda på att vi skulle mötas har jag inte haft det. Det blir inte mycket snack nu, säger han och ler.

Vill du fortfarande avsluta karriären i Skellefteå?

– Jag vet inte. Det är avslutat, det är i det förflutna. Jag är i Linköping nu och vi har chans att gå till final och det är där mitt huvud är just nu.