Han tar klivet in i Linköpings bås

Förre NHL-backen förstärker mitt i krisen

Foto: BILDBYRÅN
Niclas Hävelid.
HOCKEY

LINKÖPING. LHC är närmare kvalserien än en direktplats till slutspelet.

Då väljer krisklubben att förstärka med Niclas Hävelid i båset resten av säsongen.

– Det känns jättebra. Han är erfaren människa som har varit med om mycket, säger tränaren Roger Melin till corren.se.

Linköping var inför säsongen ett tippat topplag. Så har det inte blivit. Östgötarna ligger tia i tabellen, med tio poäng upp till sjätteplatsen, som ger en direktplats till slutspelet, och ner till Örebro på kvalplats skiljer nio poäng.

LHC har förlorat fem av de sex senaste matcherna. Efter 0–6 mot Luleå i lördags skrev Sportbladets hockeytyckare Hans Abrahamsson att Linköping borde ta in ännu en tränare och föreslog att klubben kunde lyfta upp juniotränaren Tomas Montén.

"En erfaren människa"

Nu väljer LHC att agera, och man gör det genom att förstärka i båset. Men i stället för Montén blir det den förre storbacken Niclas Hävelid, med 628 NHL-matcher på meritlistan, som ska stötta Roger Melin och Magnus Hävelid resten av säsongen.

– Det känns jättebra. Han är erfaren människa som har varit med om mycket och som känner killarna väl. Jag tror att det är nyttigt med ytterligare någon som kan coola ned folk om det behövs, säger tränaren Roger Melin till corren.se.

Niclas Hävelid valde inför den här säsongen att lägga skridskorna på hyllan och har i stället jobbat med Linköpings juniorer och hockeygymnasium. I december blev det klart att han även skulle hjälpa till i a-laget, som assisterande tränare för främst forwards.

Har flera frånvarande

– Min huvudsak är fortfarande juniorerna och hockeygymnasiet. Sedan hjälper jag till här så mycket som det går från hemmaplan. Jag reser inte med laget, sa Hävelid till Sportbladet då.

Men nu står det alltså klart att Hävelid även ska vara med under matcherna.

LHC möter i morgon Leksand på bortaplan. Då får laget klara sig utan Jonas Junland (ljumske), Iiro Tarkki (magproblem), Jakub Vrana (landslagsuppdrag) och Sebastian Karlsson (hjärnskakning)

ARTIKELN HANDLAR OM