LHC kan hyra ut sina stjärnor – igen

”Måste vara öppen för resonemang”

HOCKEY

Man har gjort det innan – och överväger att göra det igen.

Linköping utesluter inte att man återigen hyr ut sina spelare till KHL.

– Jag tror att man ljuger om man säger att vi inte ens är villiga att lyssna på alternativet, säger ordföranden Christer Mård till Corren.

Både Mattias Weinhandl och Tony Mårtensson lånades ut till KHL av Linköping.

Nu öppnar SHL-klubben för ett liknande scenario. För Corren berättar klubben att man inte utesluter att hyra ut kontraktsbundna spelare till Ryssland.

– Min utgångspunkt är att alla ska spela i Linköping nästa år också. Men jag tror att man ljuger om man säger att vi inte ens är villiga att lyssna på alternativet. Det kan finnas många faktorer som gör att man måste vara öppen för ett resonemang, säger Christer Mård.

”Vi fick mycket kritik då”

Linköping har flera spelare som ligger i toppen av SHL:s poängliga. Poängkungen Pär Arlbrandt har visserligen kontrakt – men lär knappast sakna anbud efter säsongen, samma sak väntar Simon Hjalmarsson som har ett utgående avtal med östgötaklubben.
Christer Mård dementerar att man inte ligger i förhandling med någon klubb men konstaterar att det finns ett intresse.

– Vi fick mycket kritik för det vi gjorde då, men jag är rätt säker på att hockeyvärlden går mot att inte vara lika rigid mot en spelares möjlighet att få spela en eller två säsonger någon annanstans. Långsiktigt tror jag att hockeyn i det fallet blir mer och mer som fotbollen, säger Mård till Corren.

ARTIKELN HANDLAR OM