Linköping vann försäsongstabellen

Foto: BILDBYRÅN
Roger Melin.
HOCKEY

Linköping har varit bäst på försäsongen, sett till poängsnitt.

Men tränaren Roger Melin firar knappast.

– Jag lägger ingen vikt alls vid resultaten på försäsongen, säger han till Sportbladet.

SHL:s hemsida har sammanställt en tabell över försäsongen och där toppar Linköping, om man ser till poängsnitt. Laget har vunnit dubbelmötena med tjeckiska Pardubice och italienska Bolzano i Champions Hockey League. Därutöver har man besegrat HV71 och Västerås, men förlorat mot Södertälje.

”Egentligen ingenting”

Det ger ett snitt på 2,57 poäng per match, bäst av alla, men Roger Melin vet att försäsong inte är samma sak som grundserie och slutspel.

– Det är viktigt för självkänslan att vinna, men på försäsongen är det viktigare att spelet sitter, att man känner att man är på rätt väg, säger Roger Melin.

Hur stor vikt ska man lägga vid försäsongstabellen?

– Egentligen ingenting. Man måste värdera oss mot andra lag och det är jättesvårt att göra. Jag har ingen aning om vilka de andra lagen har mött och det är svårt att värdera våra motståndare också.

Men det är väl skönt att gå in i en säsong med en vinnande känsla?

– Ja, en vinnarkultur kommer inte bara av sig självt, det är något vi kämpar för och måste skapa. På det viset känns det bra att vinna, även på försäsongen. Det jag är extra nöjd med är att vi har släppt in så lite mål, på fyra matcher i CHL har vi bara fem baklängesmål. Men vi behöver bli bättre på i stort sett allting.

Linköping spelar inte SHL-premiär förrän på lördag borta mot HV71.

– Det är bara bra, då kan vi titta på HV:s premiär mot Växjö på torsdag i lugn och ro.

FAKTA

Försäsongstabellen

Ranking, lag, matcher, vinster, förluster, OTW, OTL, målskillnad, poängsnitt.

Källa: SHL.se.

ARTIKELN HANDLAR OM