Taffe lämnar LHC

Poängkungen sågas: ”Saknar viljan att vinna”

1 av 2 | Foto: BILDBYRÅN
HOCKEY

SKELLEFTEÅ. Poänglös igen och sågad av tränaren Roger Melin.

Och Sportbladet kan avslöja att det redan är klart att Jeff Taffe lämnar Linköping.

– Jag har inga kommentarer alls om det, säger Taffe.

LISTA: 25 Största floppimporterna i SHL – halvblind målvakt, rökande forward och sparkade stjärnor

I grundserien slutade Jeff Taffe tvåa i poängligan med 59 poäng (18+41) på 54 matcher. Men i slutspelet har 34-åringen inte fått spelet att stämma.

För att väcka stjärncentern valde Linköpings tränare, Roger Melin, att göra om i kedjorna inför den tredje semifinalen mot Skellefteå.

Det gav ingen effekt.

– Den effekten vi ville ha ut av att spela Broc (Little) med (Jacob) Micflikier och Taffe fick vi inte. Övriga ”lines” såg väl bra ut, men det var för att få i gång Taffe och Micflikier som vi ändrade och då var det lika bra att gå tillbaka till de ordinarie femmorna i sista perioden, säger Roger Melin.

”Jag ser inte glöden”

Vad är det som saknas?

– Det är viljan att vinna, tycker jag. Jag ser inte riktigt glöden i Taffes ögon. Han har varit väldigt osynlig. Micflikier tycker jag försöker.

Vad ska ni göra för att få i gång honom?

– Vi har försökt både prata med honom och ändra uppställningar. Vi har gjort det mesta som går att göra. Jag vet inte vad det är. Det är någonting som saknas för han ska få ut det sista lilla. Han har varit jättebra för oss under säsongen, men han har inte riktigt orkat med i slutspelet. 

Linköping är tvingade att vinna i morgon för att säsongen inte ska ta slut och det kan bli Taffes sista match i klubben.

Lutar åt spel i Ryssland

Sportbladet kan avslöja att det är klart att amerikanen lämnar Linköping efter säsongen. Enligt uppgifter var Taffes lönekrav 300 000 dollar netto per säsong för ett tvåårskontrakt med Linköping och nu har amerikanen brutit förhandlingarna. I stället lutar det åt att det blir spel i Ryssland.

Taffe vill inte kommentera uppgifterna om att han ska lämna Linköping och menar till skillnad från Melin att det inte är något fel på hans vilja i slutspelet.

– Jag har inga kommentarer alls om det. Jag fokuserar bara på det här laget och vad jag kan göra här. Det finns inte i mina tankar just nu. Som jag sagt hela tiden; jag älskar det här laget och den här staden. Allt jag kan tänka på just nu är att vinna här, säger Jeff Taffe.

LISTA: 25 Största floppimporterna i SHL – halvblind målvakt, rökande forward och sparkade stjärnor