– Jag hoppas att han verkligen var skadad

Matchstraff för fega slashingen – då rök tränarna ihop

HOCKEY

LINKÖPING/STOCKHOLM. När pucken inte var i närheten och med en 3-0-ledning slog Linköpings Daniel Rahimi sin klubba över Kirill Kabanovs skridsko.

22-åringen tvingas ledas av isen samtidigt som Rahimi fick matchstraff.

– Jag hoppas verkligen att han var skadad och inte filmade till sig ett matchstraff, säger LHC-tränaren Roger Melin.

– Då är Melin blind, svarar Skellefteås Hans Walson.

Bara minuter återstod och Skellefteå hade tagit ut målvakten när incidenten inträffade. Daniel Rahimi slashade helt enkelt Skellefteås Kirill Kabanov över foten framför målet.

”Hoppas han inte filmar”

– Jag tycker inte den smällen är någonting. Det är något som händer varje byte nästan, att man gör sig till känna att man är där. Men den kanske tog illa, jag vet inte, men i såna fall hoppas jag verkligen att han verkligen var skadad. Att han inte filmar till sig ett matchstraff. Rent teoretiskt kan du göra det. Du kan lägga dig ner och spela död och bäras ut och så får motståndaren en femminutersutvisning, säger Roger Melin.

Skellefteås tränare Hans Wallson reagerar kraftigt mot Melins uttalande:

– Då är Melin blind. Det är ju bara att titta på videon. Det är en kraftig smäll, givetvis. Det ser alla. Men Melin förstår vad som kan hända så jag förstår att han säger så, säger Skellefteås tränare Hans Wallson.

Räknar du med att Rahimi blir avstängd?

– Lägger ingen energi på det. Vi har disciplinnämnder och annat som är satta till att sköta sånt.

Rahimi fick fem minuter plus matchstraff och lämnade även han isen.

– Vi pratade precis med Emvall (general manager i LHC) och han tycker att han (Kabanov) filmar, men det ligger inte på vårt bord. Kan man inte stödja på foten och åker av, då bedömer vi att han är skadad. Om Linköping eller Skellefteå vill vinna på filmning, det får man ta på sportchefsmötet och prata hederskodex, säger domaren Patrik Sjöberg.

Men Rahimi anmäls inte?

– Nej, vi har valt att stanna på femma+game. Vi har inte valt att gå på MP, säger Sjöberg.

”Inte sånt som spelare gör”

Kabanov själv vet inte hur illa skadad han är.

– Det är okej. Det gör ont, men jag vet inte.

Men ingenting är av?

– Svårt att se utan magnetröntgen. Vi ska röntga det första vi gör i morgon bitti.

Vad säger du om situationen?

– Jag såg inte riktigt vad som hände. Men jag tycker inte det är sådant som hockeyspelare gör. Det var en smäll bakifrån, men det är allt jag har att säga. Jag är inte glad över det.

Skellefteås läkare Karin Rundblad:

– Han har ordentligt ont, så jag har lånat ett par kryckor. Han fick ett rejält hugg över ett oskyddat område, så det var inte bra. Sånt tycker jag inte om. Han spelar inte på söndag.