Magnus Johansson lägger av

HOCKEY

Efter 25 A-lagsäsonger lägger Linköpings veteran Magnus Johansson lägger skridskorna på hyllan.

Förlusten mot Skellefteå i SM-semifinalen blev 41-åringens sista hockeymatch.

– Det är mycket känslor som går igenom kroppen just nu, säger Johansson till LHC:s hemsida.

Foto: BILDBYRÅN
Magnus Johansson.

Linköpings stora hockeyson, Magnus Johansson, har spelat sin sista match för klubben.

– Ett stort tack till alla som har följt mig och LHC genom åren och ett stort tack även till alla runt om i de övriga klubbar som jag har representerat. Jag vill också tacka min familj och mina vänner som har stöttat mig i med- och motgång under karriären. Nu väntar nya utmaningar framöver och jag hoppas att jag kommer fortsätta följa svensk hockey i allmänhet och LHC i synnerhet på nära håll, säger Magnus Johansson.

16 säsonger i LHC:s A-lag

Johansson gjorde debut för LHC redan 1990 när laget spelade i division 1. Totalt har han gjort 16 säsonger i klubbens a-lag, varav nio som kapten. På 795 matcher i Linköpingströjan svarade Johansson för 472 poäng.

– Det är bara att titta på klubbens utveckling sedan ”Mange” debuterade i a-laget i december 1990 mot Karlskrona i division 1 södra. Det är lönlöst att försöka sätta ord på det men man kan lätt förstå hans betydelse i LHC som spelare, lagkapten och människa. Helt enastående. Självklart erbjuds Magnus nu ett engagemang i klubben även utanför isen och jag är helt säker på att han kommer att bidra på ett strålande sätt även där, säger LHC:s klubbdirektör Anders Mäki.

Förutom sina år i LHC har Johansson även representerat Frölunda under sex säsonger. spelat NHL-hockey för Chicago och Florida samt gjort varsin säsong i Ryssland och Scweiz. Han var även med och vann VM-guld med Tre Kronor 2006.