Persson blir LHC:s nya lagkapten

”Självklart är det en stor ära, ett hedersuppdrag”

Foto: Bildbyrån
Niklas Persson, här i Tre Kronor, blir LHC:s nya lagkapten.
HOCKEY

LINKÖPING. Magnus Johansson har lagt av – nu är hans ersättare utsedd.

Niklas Persson, 36, är Linköpings lagkapten kommande säsong.

– Att få ta över efter ”Mange” är otroligt stort för mig, säger Persson.

Magnus Johansson har varit lagkapten i LHC de sex senaste åren, men efter fjolårets säsong valde han att lägga skridskorna på hyllan. Under Linköpings träning på måndagskvällen, inför 2 350 personer i Stångebro Ishall, meddelade klubben att Niklas Persson kommer att vara lagkapten kommande säsong.

– Självklart är det en stor ära, ett hedersuppdrag. Att få ta över efter ”Mange”, som varit här i så många år, är otroligt stort för mig, säger LHC:s nye kapten.

Persson är i år tillbaka i Linköping efter sex år utomlands. 36-åringen kommer närmast från schweiziska Rapperswil och har tidigare under sin karriär varit lagkapten i både Leksand och CSKA Moskva.

”Ingen större beslutsångest”

– Vi har en väldigt stark grupp och många som har varit assisterande kaptener tidigare, det kommer inte att vara några problem att leda det här laget. Jag kommer att få mycket hjälp av grabbarna som har varit här i några år, säger Persson.

Jonas Junland, Sebastian Karlsson och Daniel Rahimi har utsetts till assisterade lagkaptener.

– Vi hade fyra kaptener som var ganska givna tyckte vi, naturliga ledare i gruppen, säger LHC:s nye huvudtränare Dan Tangnes.

– Att vi valde ”Pajen” som kapten var mest på grund av hans tidigare erfarenheter. Han är bra med er i media, med domare och han är en bra representant för LHC. Dessutom är han en spelare som har varit med om mycket. Vi var ganska överens om valet. Det var ingen större beslutsångest, säger Tangnes.

Plusbetyg: Så bra har LHC värvat