Tränarens utbrott på egna spelarna

1 av 2 | Foto: BILDBYRÅN
HOCKEY

LINKÖPING. LHC körde över Leksand i går, men på träningen i dag var det inte lika fokuserat – och det fick Dan Tangnes att ryta ifrån.
”This is just bullshit” sa LHC-tränaren under en samling.
– Jag tycker det är viktigt att vi skickar en signal att det inte är okej, säger Tangnes efteråt.

Linköping har haft en tung start på säsongen, men de senaste veckorna har spelet börjat stämma allt bättre och i går mot Leksand lossnade det rejält. LHC vann med 6-1, men på träningen i dag såg det inte lika bra ut – och till slut röt tränaren Dan Tangnes ifrån.
Efter en övning samlade han laget och upp på läktaren hördes han bland annat säga: ”This is just bullshit”.

– Jag tror det var trötta skallar, och det var inte den energin vi vill ha. Då kan vi lika gärna skita i det än att hålla på att ödsla tid i onödan på att ta med oss onödiga vanor. Vårt passningsspel var för dåligt och energin var alldeles för låg.

”Det har varit jobbigt”

Tycker du att det blev bättre efteråt?
– De försökte höja sig, men när man inte är där från början är det svårt att bara trycka på en knapp. Jag tror att det var en reaktion av att ”äntligen kom segern på hemmaplan” och vi fick göra lite mål. Man ska inte sticka under stolen med att det har varit jobbigt, vi har spelat hemma och publiken har buat. Mot Färjestad var vi totalt spelförande men fick inte betalt och äntligen får man en match då det lossnar och sedan får man en reaktion. Man kanske är framme vid Brynäsmatchen i tanken redan, säger Tangnes.
– Jag tycker det är viktigt att vi skickar en signal att det inte är okej, men förhoppningsvis ger det effekt i morgon. Jag ser hellre att den här reaktionen kom på träning än mot Brynäs, säger Tangnes.
För LHC väntar nu ett viktigt dubbelmöte mot Brynäs. Först är det hemmamatch på torsdag och sedan bortamatch på fredag.