”Släpper mycket returer”

Frölundas plan – så ska de knäcka Luleå

Foto: BILDBYRÅN
HOCKEY

GÖTEBORG. Frölunda vet hur man ska bli effektiva mot Luleå.

Det gäller att vara först på puckarna framför Mattias Modig.

– Han släpper mycket returer rakt ut, säger Lars Eller.

Lars Eller.

Luleås talangfulla målvakt har gjort en riktigt bra säsong. Modig är tvåa i målvaktsligan och har hållit fyra nollor – men han har svagheter som Frölunda tänker utnyttja.

– Han är duktig på att stoppa puckarna men han släpper ofta returer och dom ska vi vara först på hela tiden, säger Lars Eller.

Slår tillbaka

Många är förvånade över att Frölunda valde Luleå i kvartsfinalen och Luleås stjärna Linus Omark sa efter valet att Frölunda skulle få ångra att de valt hans lag. Nu slår Lars Eller tillbaka.

– Han är väl lite kaxig som person men vi kommer definitivt inte att ångra oss. Det är bara ytterligare tändvätska för mig, säger Eller.

”Är riktigt bra”

Men Frölunda är väl medvetna om Luleås styrkor och svagheter och Omark och Harju är två motståndare som man har respekt för.

– Dom är riktigt bra båda två och betyder mycket för laget med sin skicklighet.

Hur ska ni stoppa dom?

– Vi kommer väl att ligga nära och göra det jobbigt för dom men det bästa sättet är egentligen att föra spelet och anfalla själva, säger Eller.

Hans kedja med John Pohl och Riku Hahl har vuxit ut till Frölundas bästa offensiva enhet den senaste tiden.

– Det klickade direkt och dom har varit väldigt nyttiga för oss, säger Dahlén, som har gett trion stort förtroende och mycket tid i powerplay.

”Oerhört viktigt”

De är också en av anledningarna till att Frölundas ett tag så stapplande powerplay nu känns riktigt vasst.

– Det kommer att bli oerhört viktigt att inte släppa till en massa onödiga utvisningar och att utnyttja våra egna, säger Eller.

Som inte är orolig inför kvartsfinalerna.

Det överlåter han åt andra.