Luleå tvekar om ”Hento”

”Vi har två målvakter som vi tror stenhårt på”

HOCKEY

Förre landslagsmålvakten Daniel Henriksson tränar med Luleå hockey, men klubben tvekar över att erbjuda honom kontrakt.

– Vi har två målvakter som vi tror stenhårt på (Mattias Modig och Anders Nilsson). Dessutom lånade vi en målvakt från Piteå, Markus Ottosson, som var mycket bra när Modig var fingerskadad. Vi har det bra ställt på målvaktssidan och det handlar ju också om hur vi använder våra pengar, sade Luleås sportchef Lars "Osten" Bergström.

– Daniel är en bra kille, men har haft några "skruttiga" säsonger. Jag tror det kommer att ordna sig för honom, det finns alltid intresserade klubbar.

Henriksson vände i fjol hem efter en säsong i Ryssland och Österrike, men gjorde ingen större lycka i Linköping.

Svenska fotbollförbundet rekommenderade i förra veckan hälsningsförbud av rädsla för den så kallade svininfluensan. Hockeyn har dock inga planer på att följa fotbollen.

– Vi hade ett läkarmöte i fredags, som vi har varje år, och vi kommer inte att vidta några speciella åtgärder. Influensa kommer varje år och det handlar som vanligt att vara noga med hygienen och tvätta händerna. Vi har inte tagit fram någon särskild beredskapsplan om vi skulle tvingas ställa in någon match, utan det får vi ta om det kommer. Vi brukar kunna hantera sånt här, sade Peter Gudmundson, vd i Svenska hockeyligan.

TT