”Han var otrevlig”

Luleås klubbdirektör till verbal attack mot domaren Sören Persson

Foto: Foto: KAI REHN (MONTAGE)
Inte imponerad Varken Thor Stöckel, t.v., eller Sören Persson var särskilt imponerad över den andres insats. Foto: KAI REHN (MONTAGE)
HOCKEY

Tredje förlusten på fyra matcher – då brast det för Luleås klubbdirektör Thor Stöckel som sökte upp domaren Sören Persson efter Luleås match mot Rögle.

– Han var otrevlig och det han sa var inte särskilt snällt, säger Persson.

Luleå har öppnat säsongen poängmässigt svagt och bara vunnit en match av fyra. Senast tappade laget en 3–2-ledning till förlust 3–4 på övertid hemma mot Rögle.

Det var mer än Luleås klubbdirektör Thor Stöckel kunde tåla. Efter matchen valde han att söka upp domaren Sören Persson.

– Som jag uppfattade det hade jag och domaren ett lugnt och sansat samtal. Men jag vet inte om han upplevde det på ett annat sätt, säger Stöckel till nsd.se.

Uppenbarligen gjorde Persson det, för Stöckel kom med i rapporten, och det var knappast i målprotokollet.

– Personen som kom fram var inte galen eller extremt upprörd, men han var otrevlig och det han sa var inte särskilt snällt. När jag frågade vem han var och vad han hade för position i Luleå Hockey vägrade han att svara, säger Persson till nsd.se.

Angavs av vittnen

Men vittnen till händelsen kunde ange klubbdirektören som därmed fick finna sig i att bli uppringd av domarbasen Peter Andersson.

- Det finns solklara regler hur relationen mellan domare och klubbar ska vara. 15 minuter efter slutsignalen är tränare och ledare hjärtligt välkomna in i domarens omklädningsrum för att föra en konstruktiv diskussion. Men enligt Sören var det inte vad det handlade om i det här fallet, säger Andersson till nsd.se.

En bild som till viss del bekräftas av Stöckel.

–Eftersom jag är ny i elitserien visste jag inte om den här regeln med 15 minuter. Jag har i alla fall haft ett jättebra samtal med domarbasen och som jag ser det är allt utagerat. Nu ser vi bara framåt, säger Stöckel som närmast har att se fram emot hemmamatch mot HV71, med start klockan 16.