Gör succé – utan brorsan

Chris sjuk – då måste Cam spela enklare: Saknar honom

Foto: Foto: BILDBYRÅN
Luleås tvillingar och tillika poängmaskiner har imponerat under hösten. Trots att Chris är sjuk fortsätter Cam att producera framåt.
HOCKEY

Han har spelat med sin tvillingbror under större delen av karriären.

Men Cam Abbott verkar klara sig bra ändå.

Elitseriens hetaste spelare gör lika många mål utan sin bror Chris.

– Men jag saknar Chris där ute, säger han.

Nämner man Cam Abbott tänker de flesta på hans bror Chris i samma tanke.

Det är i och för sig inte speciellt konstigt. De är tvillingar, bor tillsammans, spelar i samma lag och har under större delen av karriären spelat i samma kedja.

Men just nu är det bara en Abbott-bror som spelar i Luleå. Chris är nämligen sjuk och spelade inte i torsdagens match mot Djurgården, och kommer inte att vara med i dag mot Linköping heller.

”Måste förändra”

En lite ovan situation för Cam.

– Ja, vi har spelat nästan alla matcherna tillsammans de senaste säsongerna, så det är lite annorlunda, säger Cam Abbott, och fortsätter:

– Så nu måste jag förändra spelet en del, spela lite enklare.

Förutom under några år på college har bröderna nästan alltid spelat i samma kedja. Därför hittar de varandra utan och innan på isen och kan spela ett spel som inte går att spela med alla.

Är naturligt

– Vi har vissa spel som vi jobbar med, spel som vi har fått till de senaste åren. Jag har inte samma känsla med de andra. Men det är ju ganska naturligt, jag och Chris har ju spelat tillsammans i så många år.

Fortsätter göra mål

I torsdags visade Cam att han klarar sig bra utan sin bror. Han gjorde då ett mål – för fjärde matchen i rad.

– Det gick helt okej. Jag fick förändra mitt spel, men bara lite. Jag spelade lite enklare, och då spelar det inte så stor roll vem jag spelar med, säger han.