Rönnqvist klar för Luleå

”En dröm går i uppfyllelse”

HOCKEY

Det har varit en av hockeysveriges sämst bevarade hemligheter.

Men nu är det officiellt.

Jonas Rönnqvist tar över Luleå Hockey.

– En dröm som går i uppfyllelse, säger han.

Foto: BILDBYRÅN
Jonas Rönnqvist tar över Luleå i elitserien.

Redan den 3 mars avslöjade Sportbladet att Almtunas Jonas Rönnqvist nobbat Skellefteå för att istället ta över Luleå.

Men inte förränn nu har det varit officiellt. I eftermiddags presenterade nämligen Luleå Rönnqvist som klubbens nye tränare. Han har skrivit på ett tvåårskontrakt. Som assistenter får han Thomas ”Bulan” Berglund och Roger Åkerström. Alla tre har ett förflutet som spelare i Luleå.

– Det är en dröm som går i uppfyllelse att få detta fina förtroende och det är en jättestor ära att få tag mig an denna utmaning som jag ser som ett av de finaste tränaruppdragen i idrottssverige, säger Rönnqvist i ett pressmeddelande.

– Det känns som de tillhör hockeysveriges intressantaste framtidstränare, säger Luleås sportchef Lars ”Osten” Bergström.

Tar med sig spelare

Rönnqvist tar även med sig ett par spelare till Luleå.

Robin Andersson, 22, har kontrakt med klubben. Även Kim Karlsson, Sebastian Eriksson och Elias Fälth, är på väg dit.

– Rönnqvist vill ha med oss upp, säger Karlsson till Norrbottens-Kuriren.

Även den norske backen Lars Lökken Östli, 23, är nära ett kontrakt med dem.

– Jag ska träffa min agent i kväll (läs tisdag) och gå igenom kontraktsförslaget. Luleå är väldigt intressant och jag tror det blir Luleå, men vi har ännu inte hunnit prata med varandra sedan de skickade kontraktsförslaget, säger Lökken till Norrbottens-Kuriren.

Karlsson Luleå-fostrad

Såväl Karlsson, 20, som Andersson, 22, har ett förflutet i Luleå. Karlsson spelade som junior i Luleå, och gjorde så sent som i fjol fem elitseriematcher för dem. Robin Andersson inledde årets säsong i division I-laget Luleå Rebels, blev utlånad tio matcher till Luleå Hockey i elitserien, och avslutade säsongen i Almtuna.

Karlsson och Eriksson, 21, kommer att inleda nästa säsong i Luleå, men imponerar de inte tillräckligt under försäsongen återvänder de till Almtuna.

ARTIKELN HANDLAR OM