Luleåstjärnor rök ihop – på dagens träning

”Eftersom vi är hetlevrade båda två kan det hetta till ibland”

Foto: BILDBYRÅN, FREDRIC LUNDQVIST
heta känslor Cam Abbott och Pierre Johnsson rök ihop på dagens träning.
HOCKEY

Känslorna svallar inför elitseriepremiären om tre veckor.

På dagens träning rök Luleåspelarna Cam Abbott och Pierre Johnsson ihop.

– Det är absolut ingen schism. Men jag och Cam är hetlevrade och då kan det bli så här, säger Pierre Johnsson till Sportbladet.

Det var en halvtimme in på torsdagens träning, under en power play-övning, som det hettade till nere i ena sarghörnet mellan backen Pierre Johnsson och kanadensiske forwarden Cam Abbott.

Johnsson tog enligt Norrbottens-Kuriren ett grepp på Abbott, som försökte slita sig loss, vilket slutade med att båda spelarna föll i isen. När de reste sig rann sinnet över på Abbott som slog till Johnsson på axeln.

Johnsson sökte upp Abbott, ställde sig hjälm mot hjälm, vilket ledde till att Abbott skrek några svordomar och knuffade Johnsson i bröstet.

”Bra kompisar utanför isen”

Sedan fortsatte spelövningarna.

Och efter träningen vill båda spelarna tona ner spekulationerna om en intern schism i Luleå.

– Sånt där händer nästan på varje träning. Vi är bra kompisar utanför isen, men på isen är det mycket känslor inblandat och eftersom vi är hetlevrade båda två kan det hetta till ibland. Men vi snackade om situationen efteråt och det var inga hard feelings, säger Pierre Johnsson till Sportbladet.

– Vi kör intensiva träningar med våra nya tränare och då uppstår sådana här situationer. Inget speciellt med det, säger Cam Abbott till Norrbottens-Kuriren.