Abbott åker hem

Efter hjärnskakningen – behandlas på hemmaplan

HOCKEY

Cam Abbott har inte spelat på mer än två månader.

Nu åker han hem till Nordamerika för rehabilitering.

– Han är beredd att testa allt som är möjligt för att bli spelklar igen så snart som möjligt, säger Luleås sportchef Lars "Osten" Bergström.

Foto: FOTO: BILDBYRÅN
Cam Abbott.

För omkring tio veckar sedan åkte Cam Abbott på en hjärnskakning. Den har visat vara av den efterhängsa sorten.

Fortfarande har inte kanadensaren återhämtat sig och Luleå hockey saknar förstås forwarden som förra säsongen var lagets näst poängbästa spelare.

Positiva erfarenheter

Nu vidtar klubben åtgärder och skickar honom till USA där han ska undersökas av en fysioterapeut som Abbott sedan tidigare har positiva erfarenheter från.

– Cam rehabiliteras enligt den rehab-trappa som är bruklig inom svensk idrott och det här är inget avsteg från detta. Istället får det ses som ett komplement och ett uttryck för Cams frustration över den uppkomna situationen och att han är beredd att testa allt som är möjligt för att bli spelklar igen så snart som möjligt, säger Lars ”Osten” Bergström till klubbens hemsida.

Undersöker marknaden

Han kommer tillbaka till Luleå om en vecka och då hoppas man att han ska kunna träna för fullt.

Samtidigt fortsätter Luleå leta efter ersättare.

– Vi är i full gång med att undersöka marknaden efter spelare och det vi tittar efter är EU/EES-spelare, eftersom vi både tror och hoppas att Cam kommer vara tillbaka i laget den här säsongen.

ARTIKELN HANDLAR OM