Vilken Cam-back!

Cam Abbott slog till direkt efter långa skadefrånvaron: ”Det är helt fantastiskt”

HOCKEY

LULEÅ. Ingen visste om han skulle komma tillbaka den här säsongen.

I går gjorde Cam Abbott, 27, äntligen comeback – och blev målskytt direkt.

– Det känns helt fantastiskt, säger han.

Foto: PIC-AGENCY
Glada miner från Cam Abbott i comebacken.

För mindre än tre veckor sedan åkte Cam Abbott till USA för att träffa en specialistläkare med förhoppningen om att bli kvitt problemen efter hjärnskakningen som hållit honom borta från spel sedan den 6 november.

”Kan göra dig tokig”

Då var det fortfarande osäkert om han skulle kunna spela mer den här säsongen.

– Ibland är det värsta man kan göra att bara sitta och vänta på det ska bli bättre. Det kan göra dig tokig. Jag tror att det är viktigt att komma bort från allt efter en stund och det var det jag gjorde när jag åkte till USA, säger Cam Abbott och fortsätter:

– Jag var borta i tio veckor och hade några riktigt mörka dagar. Jag trodde aldrig att det skulle vara slutet på karriären, men ibland undrade jag när jag skulle vakna och det skulle kännas i alla fall hyfsat bra.

Hyllades av publiken

Mot Timrå gjorde han comeback i Luleås förstakedja.

Det blev succé direkt för Abbott, som hyllades av publiken både före och efter matchen. Redan efter 5.56 av den första perioden gjorde han Luleås 2–0-mål, på passning från brodern Chris.

– Jag tycker inte om att titta på matcher som jag egentligen ska spela. Så det är en stor lättnad att vara tillbaka och det är verkligen speciellt att spela framför en publik som ställer upp på det sättet. De vet om att jag har haft det kämpigt och det betyder mycket att få deras stöd. Det är dem och de andra killarna i laget jag spelar för.

Bröderna Abbott är inne på sin andra säsong med Luleå och parterna diskuterar en kontraktsförlängning över ytterligare ett år.

– Vi för samtal just nu. Vi har sagt hela tiden att vi vill gillar att spela här och att vi vill stanna även över nästa säsong, säger Cam Abbott.

ARTIKELN HANDLAR OM