Luleås nya hockeyshow

”Vi har ett j-la självförtroende”

HOCKEY

Luleå drygade ut sin serieledning i och med vinsten mot Brynäs.

Det är ingen slump.

De är helt enkelt bäst på allt.

– Vi har ett jävla självförtroende, säger Simon Hjalmarsson.

Det spelar ingen roll vilken tabell man tittar på.

Luleå befinner sig i toppen i alla.

– Jag vet faktiskt inte vad det beror på. Men det finns ingen magi bakom det. Alla måste vilja vinna varje match, och alla måste vilja varje dag på träningarna, säger Simon Hjalmarsson.

”Alla är tillsammans”

1–0-målet, efter ett vackert väggspel med Kim Karlsson, i segermatchen mot Brynäs var Hjalmarssons första i Luleås tröja.

Han är en av många doldisar som klivit fram och lyft laget, som efter tio omgångar leder elitserien med fyra poäng ned till tvåan Linköping.

– Vi har en riktigt bra sammanhållning. Jag ska egentligen inte sitta här och prata om förra året i Rögle, men då var det tio utlänningar i laget och svenskarna och utlänningarna var i två olika grupperingar. Nu har vi i och för sig också utlänningar. Men här spelar det ingen roll, här är alla tillsammans. Det kan vara en liten sak i det hela, säger Hjalmarsson medan han spanar in Hockeykväll på SVT tillsammans med de kanadensiska Abbott­bröderna.

”Ingen som gnäller”

– Jag tycker att vi har fyra kedjor som är riktigt bra. Vi har många som kan gå in och döda box play och vi har några riktigt skickliga som kan gå in och leverera i power play. Det finns en bra rollfördelning och ingen gnäller. I andra lag är det vissa som bara spelar fem minuter och då blir de lite gnälliga.

Stöttepelaren i försvaret och innehavaren av förstaplatsen i backarnas poängliga, Janne Niinimaa:

– Vi har inte det mest talangfulla laget eller den bästa truppen på papperet. Men vi jobbar hårt och vårt spelsystem fungerar bra. Sen spelar vi bra i både power play och box play, och det är därför vi vinner.

– Ingen tippade oss särskilt högt i tabellen. Vi måste vara väldigt ödmjuka i situation vi befinner oss i nu.

ARTIKELN HANDLAR OM