Du glömde en, Mårts

Nu vill Luleå se sin målkung i landslaget: ”Förtjänar en chans”

HOCKEY

LULEÅ. Nästa vecka debuterar Niklas Olausson i Tre Kronor.

Men om han själv tagit ut laget hade även radarpartnern i Luleå, tillika elitseriens målkung, Pär Arlbrandt funnits med i laget.

– Jag tycker att han förtjänar en chans, säger Olausson.

MÅLKUNG Tillsammans med Skellefteås Mikko Lehtonen har Luleåspelaren Pär Arlbrandt gjort flest mål i elitserien hittills, tio stycken på 17 matcher. Men någon plats i Tre Kronor-truppen har han inte fått. ”Det är som det är och jag har fullständig respekt för det”, säger han. Foto: SCANPIX

Luleås frammarsch bara fortsätter.

Mot Linköping kom åttonde raka segern i Coop Arena, vilket betyder att laget fortfarande är obesegrade på hemmais den här säsongen.

Men när Pär Mårts tog ut sin första landslagstrupp i måndags fanns bara två spelare med från Luleå – trots att man leder elitserien klart.

Vill ha fler

– Vi har Arlbrandt, vi har målvakterna (Anders Nilsson och David Rautio) och vi leder serien. Så jag tycker definitivt att vi skulle kunnat ha med någon till. Men det kommer nya chanser, säger Luleås assisterande tränare Roger Åkerström.

Pär Arlbrandt, som leder elitseriens målliga med tio mål på 17 matcher tillsammans med Skellefteås Mikko Lehtonen, var länge med i snacket men nobbades till slut.

– Det vet jag ju att jag var, säger Arlbrandt.

Besviken?

– Besviken ska jag inte säga, det är klart att det hade varit kul att vara med. Det är som det är och jag har fullständig respekt för det. Om fortsätter jag att spela bra så här bra kommer jag att få min chans.

En som däremot finns med i Karjala Cup är Niklas Olausson.

– Det är något man har drömt om sedan man var liten. Det är ett bevis på att man gjort något bra, och att Luleå gjort något bra framför allt, säger Olausson, som även han tycker att Luleå borde fått fler platser i truppen.

”Tagit ut fler”

– Hade det varit jag som tagit ut laget hade jag absolut tagit ut fler. Man ser ju alla de här spelarna varje dag, hur bra de är. Men jag vill inte svara för honom (Pär Mårts). Det är ju elva andra lag, plus ligorna i Ryssland och Schweiz.

Och det är framför allt kedjekamraten Pär Arlbrandt som Olausson syftar på.

– Jag tycker att han förtjänar en chans. Och jag tror att han kommer få en också. Fortsätter han så här går det inte att hålla honom utanför. Han är ju en av de bästa poänggörarna i serien, så är det.

ARTIKELN HANDLAR OM