Nytt bakslag för Frölunda

Schuberts onödiga utvisningar ledde till storförlust

HOCKEY

Frölunda såg ut att vara på gång efter 3–1-segern borta mot Färjestad senast.

Men i kväll kom nästa bakslag: förlust mot Linköping med 1–6 sedan Christoph Schubert haft en tung afton på botbänken.

– Hade jag varit sportchef hade jag packat ett par tyska väskor, säger Canal Plus kommentator Jörgen Larsson.

Foto: Bildbyrån

Frölunda i allmänhet, och tyske backen Christoph Schubert i synnerhet, hade ingen trevlig afton i Cloetta center. Frölunda blev överkörda med 1–6 och Schubert satt i utvisningsmålet vid tre av målen.

Linköping dominerade inledningsvis och gick upp till 4–0-ledning. Bara 20 sekunder efter 4–0-målet reducerade dock Niklas Andersson med ett mål som tände göteborgarna rejält.

Man tog över händelserna totalt och Linköping såg för en stund skärrade ut. Frölunda fick också chansen i numerärt överläge när Linköpings Robin Persson åkte ur två minuter.

Slashade Norrena

Men mitt i pressen tog Christoph Schubert på sig en ytterst onödig utvisning när han slashade Linköpingmålvakten Fredrik Norrena långt efter att denne blockerat pucken.

– Det är en så extremt onödig utvisning. Skäms på dig att du tar på dig den utvisningen Schubert, säger Canal Plus-kommentatorn Jörgen Larsson.

– Det går inte att försvara. Men sen finns det ett par utvisningar som känns så där, säger tränaren Kenta Johansson till Canal Plus.

Bara fem sekunder senare satte Andreas Pihl 5–1 och matchen var avgjord. Lagkaptenen Niklas Andersson erkänner också han att Schuberts utvisning var ett bakslag för laget.

Kalldusch

– Det är givetvis tungt. Vi kom igång där och hade fått igång spelet, så det var lite kalldusch, men vi får repa oss och försöka komma tillbaka, sa han i andra periodpausen till Canal Plus.

Detta lyckades man inte med.

I tredje perioden drog Schubert på sig sin tredje utvisning för dagen och precis som de tidigare gångerna resulterade också detta i mål för ett effektivt Linköping.

– Hade jag varit sportchef hade jag packat ett par tyska väskor, för Schubert har en hel del att bevisa, säger Canal Plus kommentator Jörgen Larsson.

Återstår att se om Kenta Johansson, som nu är både tränare och sportchef i Frölunda, kommer agera mot den tyske backen.

– Vi förlorar på att vi inte räcker till i förstaperioden. Vi hade pratat om att vi skulle vara beredda men det dröjer bara 25 sekunder så gör de mål och då är det inte lätt borta mot Linköping, säger Johansson.

ARTIKELN HANDLAR OM