Luleå tillbaka i serieledning

Vann mot Timrå

HOCKEY

Luleå är åter i topp i elitserien tabell. Norrbottningarna vann med 4–1 och fick en skön revansch mot Timrå för de två förlusterna på övertid och efter straffar tidigare i höst.

Luleåtränarna har inte alls varit nöjd med lagets insatser på bortaplan den senaste tiden.

– Vi har bara lyckats ta en seger i de senaste åtta bortamatcherna. Men nu har vi lyckats rätta till det som inte fungerat. Alla spelare tar sitt ansvar och ser till att vi får med folk tillbaka när vi måste försvara oss, konstaterade assisterande tränaren Thomas "Bulan" Berglund.

Luleå är ett lag som är sargat av skador.

– Vi spelar trots det med fyra linor. Juniorer får chansen och vi har även lånat in en spelare från Piteå – och de spelarna tar verkligen chansen när de får den, berömde Luleåtränaren.

19-årige Jonas Berglund var för några år sedan en nyckelspelare i Luleås juniorlag. Efter en säsong i Almtuna återvände han till Norrbotten och div I-klubben Piteå.

Iskall lånespelare

Jonas Berglund var hur iskall som helst när han i sin fjärde match med Luleå blev frispelad av Kim Karlsson. Piteålånet pricksköt 4–1-målet bakom Timråmålvakten Juha Pitkämäki.

Per Hallin gav Timrå ledningen med 1–0 i power play då han slog in en retur från Luleå-målvakten David Rautio på tennis. Timråpublikens glädje blev inte långvarig – 29 sekunder senare skickade Luleåbacken Elias Fälth in kvitteringen till 1–1 bakom Pitkämäki i Timråmålet.

Det var inte Luleås skyttekungar som sköt Timrå i sank denna kväll.

Ovana målskyttar

Elias Fälth smällde in sitt andra mål för säsongen när han gjorde 1–1.

Fem sekunder – mer tid behövde Luleå inte spela i laget första power play förrän backen Jan Sandström gjorde sitt första elitseriemål för säsongen.

Karl Fabricius hittade rätt för andra gången den här säsongen när han ökade på ledningen till 3–1 och Jonas Berglund prickade in sitt första elitseriemål någonsin när han fastställde slutresultatet 4–1.

För Timrå – elitseriens sämsta hemmalag – fortsätter motgångarna hemma i Eon-arena.

– Efter flera bra insatser så trillade vi dit igen, suckade Timrå-tränaren "Perra" Johnsson och konstaterade att den största bristen är att kedjespelarna inte ger backarna och målvakten tillräcklig hjälp i det defensiva arbetet.

TT

ARTIKELN HANDLAR OM