”Det är helt hemskt”

Frölundas superskräll – bröt serieledarens hemmasvit

HOCKEY

Elva raka poänggivande hemmamatcher och serieledning.

Men efter tre fatala misstag var Luleås supersvit bortblåst och en frågande hemmapublik fick se till lag förlora med 4-2 efter att stundtals ha blivit utspelade av elitseriens krislag Frölunda.

– Det är helt hemskt, säger Elias Fälth till Canal Plus.

Foto: Scanpix

Luleå har varit höstens stora utropstecken i elitserien och kom till matchen mot Frölunda obesegrade, under ordinarie tid, på hemmaplan efter elva matcher. Men väl på isen var rollerna fullständigt ombytta.

”Vi är utspelade”

– Vi är helt utspelade, sade Niklas Olausson redan efter den första perioden.

Då stod det ändå fortfarande 0-0 men den andra perioden skulle bli en ännu värre mardröm.

Luleå gjorde först ett idiotiskt byte och gav Henrik Tömmernes fritt kontringsläge. Han assisterade i sin tur till Niklas Andersson som tryckte in 1-0. Sedan dröjde det bara tio minuter till nästa stora bjudning.

Denna gång var det målvakten David Rautio som var mer än givmild när han släppte Tomi Kallios skott, från dålig vinkel, mellan benen. Men Luleå var inte nöjda med det.

En sista tidig julklapp skulle Frölunda också få i den andra perioden när Mikael Johansson kunde lägga in 3-0, vackert assisterad av Nicklas Lasu, efter att hemmaförsvaret gett bort pucken i egen zon.

”Jag tycker vi dominerar”

– Det är helt hemskt och jag är en bidragande del i det. Allt blir fel. Det studsar fel, det går fel och ingenting blir rätt i dag, säger Elias Fälth.

När Luleå väl vaknade i den tredje perioden var det redan försent. Frölunda blev visserligen rejält skakade efter Pär Arlbrandt och Jonas Berglunds reduceringar men Toni Koivisto stängde matchen efter 15:21 och bröt Luleås hemmasvit.

En blytung seger för Frölunda som skrikit efter positiva besked hela hösten. Nu slog de serieledaren uppe i Luleå som första lag för säsongen.

– Jag tycker att vi dominerar. Vi är bra defensivt, offensivt och tajta över hela banan, säger tränaren Kent Johansson.

ARTIKELN HANDLAR OM