Nilsson tog det otagbara: ”Jag vet fan inte hur”

Årets räddning av Luleåkeepern?

1 av 5 | Foto: Canal Plus
1 Brodin får öppet mål...
HOCKEY

Här svarar Anders Nilsson för säsongens räddning.

Efter den makalösa sidledsförflyttningen vände Luleå 0–1 till 2–1 och kopplade greppet om kvartsfinalserien.

– Jag vet fan inte hur jag räddade. Men ibland har man tur, säger Nilsson.

Det var i inledningen av den andra perioden, när Djurgården ledde med 1–0, som Anders Nilsson snuvade Djurgårdens Daniel Brodin på ett eget givet mål.

Brodin fick öppet kasse och en ocean av tid, men Anders Nilsson, som var helt överspelad, hann tillbaka på något märkligt sätt.

– Jag hade mer tid, så jag hade kunnat tagit emot pucken och lagt en isare. Men jag tog beslutet att trycka till hårdare, säger en bedrövad Brodin.

”Riktigt surt”

– Jag såg att pucken kom och att han var borta. Pucken vobblade så jag försökte bara trycka ner den och få den på mål. Det känns riktigt surt att jag missade.

Anders Nilsson själv förstod knappt att han räddade.

– Jag har sett situationen i repris och det var väl inte den vackraste räddningen jag har gjort, säger han.

– Jag kände att jag blev sen över och att han hade öppet mål. Jag försökte bara komma dit och då tog pucken på insidan av stöten. Ibland har man tur och får de där puckarna på sig. I dag var en sån där dag.

I det läget av matchen hade Djurgården tagit över matchen. Men bara några minuter senare, mitt i den värsta Djurgårdspressen, kontrade Konstantin Komarek in kvitteringen.

Nervös sista puck

Och i tredje perioden fullbordade Chris Abbott vändningen då han sköt ett skott som inte såg otagbart ut för Mark Owuya.

– Det är små marginaler som avgör. Nu har vi haft dem med oss, säger Anders Nilsson som verkligen hade flytet med sig i slutsekunderna.

Andreas Holmqvist avlossade ett skott från egen zon och Nilsson hann tänka på vad som hände i matchen innan, då han tappade in Mika Hannulas lyftning från mittzonen.

– Jag kände att pucken ramlade ner mellan benen. Jag ville bara nypa åt, säger han.

Var du säker på att pucken inte låg bakom dig?

– Nja, jag ville dubbelkolla. Det hade varit lite taskigt mot killarna att släppa in en till sån skitpuck.

ARTIKELN HANDLAR OM