Krig inför match sju – nu anmäls TVÅ Dif-spelare

Foto: CANAL PLUS
HOCKEY

LULEÅ. Fullt krig har brutit ut mellan kvartsfinallagen Luleå och Djurgården.

Luleå anmäler både Jimmie Ölvestad och Marcus Nilson till disciplinnämnden för tacklingen mot Sebastian Enterfeldt – ett direkt svar för anmälan mot Cam Abbott.

Därmed bryts också den heliga överenskommelsen att elitserieklubbar inte ska anmäla varandra.

De senaste matcherna har kantats av hätska ordkrig mellan lagen. I dag nådde det en ny nivå då förbundets tävlingschef Mikael Lundström anmälde Luleås Cam Abbott för en misstänkt spark mot Djurgårdens Mika Zibanejad.

Händelsen inträffade i fredagens match mellan lagen.

Slår tillbaka

Luleå rasade mot beslutet och anklagade Djurgården för att ha påverkat Lundström att göra en anmälan.

Nu har Luleå bestämt sig för att slå tillbaka.

I kväll lämnade sportchef Lars Bergström in en anmälan till disciplinnämnden mot två av Djurgårdens största stjärnor Jimmie Ölvestad och Marcus Nilsson.

– Jag kan bekräfta att jag alldeles nyligen har fått in en anmälan från Luleå mot både Marcus Nilson och Jimmie Ölvestad, säger Cattis Zethelius, sekreterare i disciplinnämnden.

Det var i fredagens match som Ölvestad med våldsam kraft tacklade Sebastian Enterfeldt. Domarna bedömde det som en armbågstackling och gav Ölvestad två minuters utvisning.

– Det är en solklar tackling mot huvudet. Han går bara mot huvudet och då finns det tydliga direktiv på att det ska bestraffas hårt, säger Luleås assisternade tränare Thomas Berglund.

Kommit i en ny dager

Händelsen där Nilson var inblandad inträffade i början av matchen. Nilson tacklade Luleås Chris Abbott, men domarna valde att fria helt.

– ”Mackan” siktar bara mot huvudet. Det är bland det fulaste jag har sett, säger Thomas Berglund.

Nu vill Luleå att Ölvestad och Nilson stängs av och att han därmed missar den sjunde och direkt avgörande kvartsfinalen i morgon.

Anmälan är ett direkt svar mot beslutet att anmäla Cam Abbott till disciplinnämnden. Det är även ett brott mot elitserieklubbarnas överenskommelse att inte anmäla varandra.

– Saker och ting har kommit i en ny dager. Går man som Järlefelt (Janne, Djurgårdens sportchef) ut och kräver flera matchers avstängning hamnar saker i och ting i ett annat läge. Då gäller inga överenskommelser, säger Thomas Berglund.

Beslut om Abbott, Nilson och Ölvesetad kommer i morgon vid lunchtid.