Luleå: Anmälningarna gjorde oss starkare

Pekar ut kriget som tändvätska

HOCKEY

Efter avgörandet mot Djurgården pekade Luleå ut anmälningskriget mellan lagen som hjälp till segern.

Både innan och efter den sjunde matchen tog spelare och ledare upp händelserna som välbehövlig tändvätska.

– Vi har känt stämningen de sista dagarna med anmälningar hit och dit. Det gjorde oss starkare. Nu är vi starka, säger Karl Fabricius till Canal Plus.

Luleå anklagade Djurgården för att pressa tävlingschef Mikael Lundström till att anmäla Cam Abbott till Disciplinnämnden. Sportchefen Lars Bergström svarade med att anmäla två Dif-spelare.

Två avstängda

Resultatet blev att Cam Abbott och Jimmie Ölvestad var avstängda när Luleå avgjorde matchserien i förlängningen av den sjunde kvartsfinalen.

– Vi har känt stämningen de sista dagarna med anmälningar hit och dit. Det gjorde oss starkare. Nu är vi starka, säger Karl Fabricius till Canal Plus.

Redan inför matchen pekade ledare och spelare i Luleå ut anmälningskriget som positivt för laget. Assisterande tränaren Thomas Berglund drog paralleller till matchserien mot Modo för tio år sedan som också gick till sju matcher. Även då tappade Luleå 3-0 i matcher men vann i den sjunde.

”De har piskat upp stämningen”

– Jag kommer ihåg Modo. Då gjorde de också anmälningar mot våra spelare vilket gav oss energi. Det är samma sak med Djurgården nu. Sånt ger oss tändvätska, sade assisterande tränaren Thomas Berglund.

– De har piskat upp stämningen de senaste dagarna och det har gjort sitt. Vi är otroligt taggade, sade Fabricius innan avgörandet.

ARTIKELN HANDLAR OM