Fälth missar nästa match också

Fortfarande skadad

Foto: Jimmy Wixtröm
Elias Fälth får vänta på sin comeback.
HOCKEY

LULEÅ. Han hade förhoppningar om att kunna göra comeback i kväll.

Men det är fortfarande oklart när Elias Fälth, 29, är redo för matchspel.

– Tisdagsmatchen är bara att räkna bort den också, säger han.

För snart en vecka sedan gjorde Elias Fälth sin första träning med Luleå efter ljumskskadan som han ådrog sig i grundseriematchen mot AIK den 1 mars.

Då hade han förhoppningar om att kunna göra comeback i den fjärde semifinalen mot Skellefteå.

”Öm som fan”

En match som han i dag följde från läktaren.

– Hade du frågat mig i går hade jag sagt att det kändes skitdåligt. Dagen innan hade jag dragit till lite i ljumsken och legat och kört rehab rätt mycket. Då är man öm som fan dagen efter. Men i dag kändes det ganska bra igen, men då måste man också gå in och köra de här kampsituationerna och se hur reaktionen blir på det, säger Elias Fälth och fortsätter:

– Vi får se i morgon. Jag hoppas ju varje dag att jag ska vakna och allt ska kännas 100-procentigt. Och det känns så till större delar.

Poängbäst i serien

När han är tillbaka i matchtruppen är fortfarande oklart, men han räknar i alla fall bort spel i nästa möte mot Skellefteå på tisdag.

– Även om jag inte skulle känna mig tillräckligt bra för att lira så har jag inte varit i en fem mot fem-situation på fyra veckor. Man kan ju behöva göra lite sånt innan man ska vara med och bidra.

Fälth var Luleås poängbäste back i grundserien med 6 mål och 28 assist på 53 matcher. Han fick även göra landslagsdebut med Tre Kronor i Karjala Cup.

ARTIKELN HANDLAR OM