Hockeyligan utreder rasistanklagelserna

”Frågan har en sådan allvarlig karaktär”

HOCKEY

Hockeyligan har startat en utredning mot Luleås sportchef Lars ”Osten” Bergström.

Sportchefen anklagas för att ha skrikit rasistiska tillmälen mot Skellefteås Yared Hagos.

– Frågan har en sådan allvarlig karaktär så jag tycker det är bra om vårt disciplinråd tittar på det här, säger Hockeyligans vd Peter Gudmundson till Hockeykanalen.

Vittnen på läktaren rapporterade till Svenska ishockeyförbundet att de hört Lars ”Osten” Bergström skrika rasistiska ord mot Skellefteås Yared Hagos under semifinalen förra tisdagen. Nu agerar Hockeyligan.

”En markering”

– Frågan har en sådan allvarlig karaktär så jag tycker det är bra om vårt disciplinråd tittar på det här. Därför det är också en markering att vi har ett regelverk, och det är också en markering att OM, och jag säger OM, någon har sagt någonting så är det definitivt inte okej. Det är inte acceptabelt, säger Hockeyligans vd Peter Gudmundson till Hockeykanalen.

”Måna om varumärket”

– Grunden till att vi inrättade det här disciplinrådet är att vi är måna om elitseriens varumärke. Och är det så att något brister så ska vi ha en möjlighet att övervaka oss själva.

Gudmundson ställer sig också frågande till att Luleå själva inte agerat efter anklagelserna.
- Jag kan bara säga att om jag vore klubbledare så skulle jag absolut titta på det här, säger Peter Gudmundson.

Luleå väljer att kommentera de senaste dagarnas skriverier i ett kort pressmeddelande.

”Luleå Hockey tar under alla omständigheter fortsatt avstånd från alla typer av våldshandlingar och rasism i och kring våra arenor eller som på annat sätt kan förknippas med föreningens namn och verksamhet”, skriver klubben.