”Filmar som ett litet jävla barn”

Niinimaa rasar mot Lindström – som är oförstående: ”Sätter klubban i ansiktet”

”Det är bara fegt” Janne Niinimaa och Joakim Lindström har haft sina bataljer denna säsong. I går rök de ihop igen, och efteråt gick de till hård attack mot varandra.
HOCKEY

SKELLEFTEÅ. De har haft flera duster tidigare under säsongen.

Nu rasar Luleås stjärnback Janne Niinimaa mot Joakim Lindström – och anklagar honom för att vara en filmare.

– Han lägger sig ner och sedan flinar han som ett litet jävla barn, säger Niinimaa.

Derbymötena mellan Skellefteå och Luleå har hela säsongen kantats av heta känslor.

Kanske allra hetast har det varit mellan lagens två största stjärnor, Janne Niinimaa och Joakim Lindström, som har haft flera dispyter sinsemellan på isen.

Främst i grundseriematchen den 22 januari, då drog Niinimaa på sig två utvisningar på grund av efterslängar riktade mot Lindström.

Janne Niinimaa menade då att 27-åringen och tillika elitseriens poängkung var en av de unga killarna i Skellefteå som fått honom ur balans och påstod att han inte visste vem det var.

Simulerade påhopp

I går fick Lindström än en gång Niinimaa att tända till.

Mitt i Luleås kvitteringsjakt i den tredje perioden visades den finländska backen ut för en hög klubba på Lindström, som la sig ner på isen.

Luleå fick efter det aldrig något ordentligt tryck i Skellefteås zon och förlorade till slut – liksom den 22 januari – med 0–2.

– Det var en filmning. Han tacklade mig sent och jag försökte försvara mig själv. Jag rörde honom inte ens, säger Niinimaa.

Luleåbacken protesterade mot domslutet och simulerade sedan att ge sig på Lindström när han klev upp från isen.

– Att lägga sig sådär är bara fegt. Sådant hör inte hemma i professionell ishockey. Han lägger sig ner och sedan flinar han som ett litet jävla barn.

Oförstående

Men Joakim Lindström är oförstående till filmningsanklagelserna.

– Jag skulle fullfölja min tackling och han sätter upp klubban i ansiktet på mig, så det är väl inte så mycket att snacka om, säger han.

Vinna eller försvinna

Nästa rond mellan lagen spelas i morgon. Luleå är tvingade att vinna för att förlänga säsongen. Enligt Niinimaa är en av nycklarna att inte åka på några utvisningar:

– Vi måste spela i alla 60 minuter, göra mål på våra chanser och hålla oss borta från utvisningsbåset. Enkla saker.

ARTIKELN HANDLAR OM