Luleå förstärker med allsvenska poängkungar

Värvar dubbelt från Troja-Ljungby

KLARA FÖR LULEÅ Mattias Persson och Sami Sandell.
HOCKEY

Luleå förstärker med allsvenska poängkungar.

På tisdagen stod det klart att klubben värvat Mattias Persson och Sami Sandell från Troja-Ljungby.

– Det är två spelare som vi följt och som vi tycker är intressanta och redo för att bevisa sin nivå i elitserien, säger Luleås sportchef Lars ”Osten” Bergström.

26-årige Mattias Persson kom trea i den allsvenska poängligan den senaste säsongen med 25 mål och 28 assists på 48 matcher. Och 24-årige Sami Sandell kom nia, noterad för 18 mål och 9 assists på 47 matcher.

Nu har båda skrivit på var sitt tvåårs-kontrakt med Luleå Hockey.

Båda nöjda med klivet

– Mattias är en talangfull spelare med en offensiv profil som med mognad och ansvar i allsvenskan har förtjänat att komma till elitserien för att där bevisa sin kompetens, säger Bergström om Persson i ett pressmeddelande.

Om Sandell säger han:

– Sami är en allround spelare som behärskar alla delar av spelet. Han är en spännande framtidsspelare som har både offensiva och defensiva kvaliteter och kommer bli intressant att se till hösten.

Båda spelarna är mer än nöjda med att ta steget från allsvenskans bottenskikt till SM-semifinalisten Luleå.

”Har varit perfekt”

– Det känns jättebra att nu fått chansen med Luleå Hockey. Sen man var en liten knatte så har man drömt om elitserien och nu ser jag verkligen fram emot den här utmaningen, säger Mattias Persson.

Sami Sandell:

– Det var jättekul att spela tre säsonger i SM-liiga men det var tufft, av den enkla anledningen att jag var lite för ung då och inte helt redo. Därför har det varit perfekt för min utveckling att ha spelat i Allsvenskan med Troja-Ljungby där jag fått mycket istid och kunnat växa som spelare omgång för omgång.

– Nu känner jag mig mycket mer bekväm med att ta nästa steg, så det skall bli en riktigt rolig utmaning i Luleå som jag har hört så mycket gott om när det gäller tränare och hur spelare kan utvecklas.

ARTIKELN HANDLAR OM

Luleå HF