Ny målvakt till Luleå

Värvar juniorlandslagsman

Foto: FOTO: CONNY SILLÉN
Johan Gustafsson.
HOCKEY

Anders Nilsson försvinner förmodligen till NHL.

Därför har Luleå nu värvat en ny målvakt.

Från Västerås värvar de juniorlandslagsmålvakten Johan Gustafsson.

– Det känns mycket bra, säger han.

New York Islanders vill skriva kontrakt med Anders Nilsson, som den gångna säsongen imponerade i elitserien och just nu är med Tre Kronor i Tjeckien.

Därför gjorde de i dag klart med målvakten Johan Gustafsson, 19, som kommer från Västerås.

– Det känns mycket bra att jag fått den här chansen att skriva på ett elitseriekontrakt med en så pass bra klubb som Luleå Hockey och jag ser fram emot nästa säsong som kommer att bli jätterolig. Klubben har legat på mig sedan första dagen de hörde av sig så jag har en jättebra känsla, säger Gustafsson till klubbens hemsida.

Förlängt tre kontrakt

Luleås sportchef Lars "Osten" Bergström är nöjd med sitt nyförvärv.

– Det är ett jättebra erkännande av den fina målvaktstraditionen i Norrbotten att en, talangfull spelare som dessutom är en av huvudkandidaterna till att ta förstaspaden i nästa JVM, har valt oss för sin fortsatta utveckling. Det är ett gott betyg för våra tränare med Daniel Henriksson som målvaktstränare i spetsen, säger han.

Samtidigt meddelar Luleå att de har förlängt kontrakten med Robin Jonsson, Konstantin Komarek och Jonas Berglund.

– Påsken förknippas av många som håller på Luleå Hockey som en riktigt fin högtid. Det var på påskafton 1996 som vi tog vårt första SM-guld. Och det är därför glädjande att vi till denna helg kan presentera en fyrklöver med spelare till vårt Luleå Hockey som symboliserar erfarenhet, stabilitet, framtidstro och framtidsanda, säger "Osten".

ARTIKELN HANDLAR OM

Luleå HF