”Norrbotten är tråkigast”

Salmonsson sågar matcherna i norr: ”Vill spöa skiten ur dem”

HOCKEY

120 minuter hockey och 49 skott för AIK mot Luleå på bortais den här säsongen.

Facit: Noll mål.

Nu väljer Johannes Salmonsson att såga matcherna i Norrbotten:

– Det är det tråkigaste stället att spela på.

Foto: Foto: SCANPIX
måltorka AIK har spelat bra på slutet, men den tunga sviten i Luleå fortsätter. I går fick laget återigen lämna Norrbotten utan att ha gjort mål.

Målskyttet fortsätter att spöka för AIK uppe i Luleå, och man fick återigen lämna Coop Arena mållöst och med noll poäng med sig hem till Stockholm.

Chanser saknades definitivt inte, men en storspelande Johan Gustafsson, 19, och ett bra försvarsspel från hemmalaget nollade gästerna.

”Han gör det bra”

– Han (Johan Gustafsson) gör det helt klart bra, berömmer Johannes Salmonsson, 25, innan han ger sin syn på bortamatcherna mot Luleå.

– Det är det tråkigaste stället att spela på i alla fall, säger han.

Varför?

– Man får inte så mycket. Får de första målet är det svårt att ta sig igenom. Men jag tycker inte vi gör någon dålig match i dag utan det är små marginaler. Fast det är alltid tungt att lämna den här arenan utan att ha gjort mål.

Känns det som att du inte vill hit fler gånger?

– Just nu efter matchen känns det väl så, men samtidigt blir man revanschsugen och vill upp hit och bara spöa skiten ur dem.

”Ingen publikhockey”

Varför är de så tråkiga?

– Jag vet inte... men de ska väl ha cred också. De spelar smart, fast det är ingen publikhockey när man möter dem. Man har spelat roligare matcher.

Spelar inte ni och Luleå ganska lika?

– Det tycker jag inte, jag tycker de spelar tråkigare. Det är bara att kolla på oss på hemmaplan, då bjuder vi till lite och det kan svänga lite fram och tillbaka. Jag tycker inte vi stänger matcherna lika mycket.

– Men det är ingenting negativt egentligen, det är ju det som det går ut på... att ha ett bra försvar och vara jobbiga att möta. Och det lyckas de ju med.