Backrockad i Luleå

Jaakola ut – Skrbek in

Foto: Scanpix
Topi Jaakola bryter med Luleå
HOCKEY

Finske landslagsbacken Topi Jaakola, 28, lämnar Luleå.

Samtidigt meddelar klubben att tjecken Pavel Skrbek, 33, återvänder.

– Det känns jättebra att komma tillbaka till Luleå igen, säger Skrbek.

Topi Jaakola har meddelat Luleå att han vill utnyttja en klausul i sitt kontrakt för att kunna gå till en klubb i den ryska ishockeyligan, KHL. Detta innebär att avtalet mellan Jaakola och Luleå är uppsagt, uppger klubben i ett pressmeddelande.

– Jag och min fru har haft det underbart i Luleå. Men min målsättning sedan den förra säsongen tog slut har varit att ta chansen i ett lag i någon av världens främsta ligor; NHL eller KHL. Så när det nu blivit klart att jag kommer få den möjligheten så kommer det att bli en jätteutmaning för mig att ta mig an. Och hade det inte blivit så hade jag gärna stannat kvar och spelat för Luleå Hockey, säger Jaakola till Luleås hemsida.

”Velat komma tillbaka”

Jaakola ersätts av tjecken Pavel Skrbek, 33, som återvänder till Norrbotten för en tredje sejour.

– Vi har haft en löpande dialog med Pavel och han har verkligen velat komma tillbaka till Luleå igen. Så när situationen med Jaakola uppstod så kändes det jättebra att vi snabbt kunde hitta en lösning tillsammans. Skrbek har varit en av tränarnas önskespelare och som vi ser som en väldigt allround och effektiv back, säger sportchefen Lars ”Osten” Bergström till Luleås hemsida.

Pavel Skrbek:

– Jag har under en längre tid haft en bra dialog med Rönnkvist och Bulan och det känns som att jag och min familj gjort ett väldigt bra val, säger Skrbek.