Cam Abbott tillbaka efter 495 dagar

Luleå vann med 4-0 mot Aplöven

Foto: STEFAN LINDBLOM
Cam Abbott.
HOCKEY

Nästan 500 dagar har gått sedan Cam Abbott senast spelade en hockeymatch.

I en träningsmatch mot Asplöven gjorde Luleåforwarden comeback.

– Det kändes bra, säger kanadensaren till NSD.

Cam Abbott har en tuff period bakom sig. Sviterna från en hjärnskakning har hållit 28-åringen borta från spel i över ett år. Senast Abbott spelade en match var den 20 mars 2011 i den sjätte semifinalen mot Skellefteå. Men i dag, onsdag, gjorde han comeback i en träningsmatch mot den allsvenska nykomlingen Asplöven. Abbott bildade kedja med Anton Hedman och brorsan Chris.

– Det kändes bra och det var roligt att vara tillbaka igen. Jag uppskattade det verkligen. Men det var första matchen på många månader och nu ska jag fortsätta jobba med att hitta min tajming, säger Cam Abbott till NSD.

Kanadensaren fick med sig en poäng från sin comeback, en assist till Chris Abbotts 4-0-mål.

- De tre, fyra sista månaderna har jag kunnat träna rätt hårt och jag har känt mig hundra procent i ett antal veckor nu. Så nu är det bra. Jag hade inte spelat om jag hade haft några symptom.

Gunnarsson poängbäst

Luleå vann matchen mot Asplöven med 4-0. Redan efter nio sekunder gjorde Linus Persson 1-0 och bara en dryg minut senare satte Jens Jakobs tvåan. Luleås tredje mål gjordes av backen Daniel Gunnarsson, som blev poängbäst i matchen med ett mål och en assist.

ARTIKELN HANDLAR OM

Luleå HF