Abbotts första mål efter hjärnskakningen

HOCKEY

Han missade hela förra säsongen på grund av en hjärnskakning.

Men i går var allt som vanligt igen.

Brorsan Chris passade till Cam som styrde in sitt första mål efter comebacken.

– Det var den jobbigaste tiden i mitt liv, säger Cam Abbott när han tänker tillbaka på fjolåret.

Foto: Bildbyrån
Cam Abbott.

Den 6 november 2010 drabbades Cam Abbott av en svår hjärnskakning då Luleå tog emot Färjestad på hemmaplan. Då blev kanadensaren borta i tre månader. I mars 2011 tog han sig tillbaka och var med under semifinalserien mot Skellefteå, men han blev inte av med problemen och missade hela förra säsongen.

”Skönt att göra mål”

Den 8 augusti var han tillbaka – efter 495 dagars frånvaro. Och i går gjorde Cam Abbott sitt första mål sedan hjärnskakningen. Efter en passning från brorsan Chris sköt han in 3–1 i den tredje perioden.

– Det är skönt att vara tillbaka i laget igen och det är skönt att få göra mål eftersom det var ett tag sen sist. Reflexerna sitter i och det är en fin passning jag får av Chris, säger Cam.

För att ta sig tillbaka testade Cam allt. Han träffade specialister i Nordamerika, prövade mental träning, yoga och positivt tänkande. Att vara borta från hockeyn var påfrestande och han tappade ofta humöret.

Åkte hem till Kanada

Hur var den tiden?

– Det var den tuffaste perioden i mitt liv. Det var upp och ner hela tiden. Men under sommaren började jag må bättre och nu är jag här. Jag försöker lägga den tiden bakom mig och se framåt.

Vad gjorde du när du inte kunde spela?

– Jag fokuserade på att må bättre, men det var jobbigt. Jag hade huvudvärk och andra problem hela tiden. Jag åkte hem till Kanada och hade några projekt i gång där. Livet går vidare men man måste må bra för att spela hockey, så där låg mitt största fokus, säger han.

Hur mår du i dag?

– Bra! Jag är lite trött efter matchen men jag känner inte av huvudvärken som jag hade förut. Just nu är jag lycklig över att vara tillbaka.

FAKTA

Luleå–AIK 3–1 (0–0, 2–1, 1–0)

Andra perioden: 0–1 (0.42) Jonas Liwing (Dick Tärnström, Nicklas Jensen) spel fem mot fyra, 1–1 (6.51) Niklas Olausson (Karl Fabricius), 2–1 (17.58) Linus Klasen (Kim Hirschovits, Karl Fabricius).

Tredje perioden: 3–1 (6.59) Cam Abbott (Chris Abbott, Anton Hedman).

Skott: 38–14 (12–5, 13–3, 13–6).

Utv, Luleå: 2x2. AIK: 6x2.

Domare: Thomas Andersson, Gävle, och Pehr Claesson, Alvesta.

Publik: 5 866.