Luleå straffade Brynäs

HOCKEY

Poängtapp men ändå fjärde raka segern. Luleå vann borta mot Brynäs med 3–2 efter straffar. Linus Klasen hade stor del i Luleåsegern och var nöjd efteråt.

– Skönt att göra poäng, det är därför jag är här, sade han.

Många höjde på ögonbrynen när Linus Klasen bytte Malmö mot Luleå. Artisten Klasen till hårt arbetande Luleå, men det har blivit en bra kombination enligt honom själv.

– Jag har lärt mig mycket på de månader jag har varit i Luleå och förhoppningsvis kommer jag att lära mig mycket mer också. Här gäller det verkligen att komma till jobbet varje dag och jobba för varandra, i varje byte. Visst kom jag till jobbet tidigare också men det är mer i Luleå, sade han.

Klasen spelade fram till Anton Hedmans kvittering i slutsekunderna av första perioden och gjorde sedan 2–1 i numerärt överläge i andra perioden. Då hade Luleå med stor möda klarat av att "döda" en utvisning minuterna innan.

Tredje målet

Målet var inte Klasens snyggaste, men han blev väldigt glad sedan han prickat in pucken ur mycket liten vinkel, snyggt framspelad av Linus Persson.

– Jo, visst är det viktigt för mig att göra poäng, det är därför jag spelar här. Eftersom det var ganska länge sedan det blev mål kändes det verkligen bra, sade Klasen efter sitt tredje mål för säsongen.

Klasen satte också en straff, men eftersom Jens Jakobs satte Luleås första och Brynäs missade sina båda fick Jakobs segermålet. Luleå åkte hem efter Brynäsmatchen och började ladda för ytterligare två bortamatcher.

Fjärde förlusten

I Brynäslägret var det dämpat efter fjärde raka förlusten, men mot Luleå fick Brynäs i alla fall med sig en poäng.

– Både mot Färjestad i matchen innan och mot Luleå tycker jag vi har spelat bra och varit värda mer poäng. Men så är det ibland och jag tycker inte det finns någon anledning för oss att börja bli oroliga, sade Brynäs Johan Harju som förra säsongen spelade i Luleå.

Harju hade analysen klar varför det inte blev mer än en poäng.

– Vi skjuter mycket men måste bli mycket hetare framför motståndarnas mål, nu fick de städa undan returerna alldeles för enkelt.

Brynäs hade inte heller marginalerna på sin sida, två stolpskott kunde givit bättre poängutdelning för hemmalaget.

FAKTA

Brynäs–Luleå 2–3 e str (1–1, 0–1, 1–0, 0–0, 0–1)

Första perioden: 1–0 (11.24) Cody Franson (Andreas Thuresson, Daniel Widing) spel fem mot fyra, 1–1 (19.50) Anton Hedman (Linus Klasen, Kim Hirschovits) spel fem mot fyra.

Andra perioden: 1–2 (16.23) Linus Klasen (Linus Persson, Anton Hedman) spel fem mot fyra.

Tredje perioden: 2–2 (8.55) Andreas Thuresson (Jonas Nordquist, Elias Lindholm).

Avgörande str: Jens Jakobs.

Skott: 33–35 (11–7, 12–9, 9–16, 1–2, 0–1).

Utv, Brynäs: 2x2. Luleå: 3x2.

Domare: Marcus Vinnerborg, Ljungby, och Shane Warschaw, Gävle.

Publik: 8 077.