Frölunda har en hel del att jobba med

HOCKEY

LULEÅ. En väldigt trevande första kvartsfinal.

Varken Luleå eller Frölunda höll någon guldklass i kväll.

Och framför allt Frölunda har en hel del att jobba med.

Hans Abrahamsson.

Det var ingen bra hockeymatch. Många individuella misstag och mängder av tappade puckar i känsliga delar av planen.

Frölunda syndade mest, men även Luleå var ovanligt slarvigt.

Kraven är höga på norrbottningarna och i kväll fick de bara stundtals i gång sitt intensiva och effektiva spel.

Jag tror ändå inte att Jonas Rönnqvist är speciellt nöjd med helhetsbilden. Ändå var Frölunda aldrig riktigt nära att stjäla den första bortamatchen.

Värst första halvan

Frågan inför slutspelet var hur mycket moral och stridslust det egentligen finns kvar i detta Frölunda.

Om de är beredda att gå ut i en sista strid med Kent Johansson, eller om alla går och väntar på att Roger Rönnberg ska rida in i Göteborg och ta över laget?

Efter att ha sett göteborgarna i den första kvartsfinalen lutar det åt det sistnämnda.

Nu kan det vara farligt att dra för snabba slutsatser efter åtta spelfria dagar och första matchen i slutspelet. Men det fanns inte mycket i Frölundas spel som tyder på att de ska kunna vinna fyra matcher mot Luleå.

Värst var det under första halvan av den andra perioden då Frölunda knappt kom ur egen zon. Efter fyrtio minuter hade de skjutit åtta skott mot mål.

Olimb trampade luft

Frölunda behöver definitivt få med alla spelare på tåget om de ska rubba Luleå. Så var det inte i kväll. Offensiva spetsspelare som Fabian Brunnström och framför allt Mathis Olimb trampade luft.

Dick Axelsson hade en sådan kväll där han fokuserade på allt utom det han verkligen ska fokusera på. Inte ens Joel Lundqvist fungerade.

Ändå hade Frölunda bara två mål upp inför den tredje perioden, och det berodde till stor del på ett darrigt målvaktsspel av Johan Gustafsson.

Målvaktsfrågan fortsätter att vara ett frågetecken i Luleå. Tränaren Jonas Rönnqvist har flaggat för att han kommer fortsätta alternera även under slutspelet. Johan Gustafsson fick chansen i går – han imponerade inte.