”Bullshit att jag är slut som hockeyspelare…”

HOCKEY

Per Ledin, 35, hade en tung säsong i HV 71 i fjol.

I Luleå har profilen hittat glädjen i spelet igen.

– Allt snack om att jag skulle vara slut som hockeyspelare, det är bullshit, säger han till C More.

Per Ledin var inblandad i det mesta i Luleås förnedringsseger mot Linköping i dag. Forwarden stod för 1+1 och hade bud på mer.

Efter segern talade 35-åringen ut om återkomsten till Luleå och hur han hittat glädjen i hockeyn igen. Det är framförallt de hårda kraven som ställs på spelarna som Ledin drivs av.

– Det är alltid tävling. ”Hento” (Daniel Henriksson, målvaktstränare) drillar oss stenhårt. Det ska inte vara något kladd, utan får du pucken så ska du trycka dit den. Han ställer hårda krav så att det blir tävling i stället för en massa lall.

– Jag trivs väldigt bra när man kan ställa krav på varandra men då måste jag också gå i bräschen för det. Det är otroligt mycket lättare när du kommer till hallen och vet exakt vad du förväntas bidra med, säger Ledin till C More.

”Tränade dygnet runt”

Under sin sista tid i HV 71 fick han knappt någon speltid. Sedan återkomsten till Luleå har Ledin varit en tongivande spelare i laget.

– Jag vill egentligen inte snacka om det som varit, men i HV 71 så gjorde jag mitt bästa och tränade dygnet runt, men jag fick spela mindre och mindre. Jag har knutit näven och bevisat för alla som snackat och sagt att ”du börjar bli till åren och du är slut som hockeyspelare”. Det är bara bullshit. Det handlar om hur mycket motivation du har, ”pay the price”, hur mycket du vill träna. Det älskar jag, säger Ledin.

ARTIKELN HANDLAR OM