Omark återvänder hem till Luleå

HOCKEY

Det har varit på gång i flera dagar.

Nu bekräftar Luleå supervärvningen.

– Ja, Linus Omark är klar, säger sportchef Lars ”Osten” Bergström.

I går kväll, tisdag, bekräftade Buffalo att de bryter kontraktet med 27-årige Linus Omark.

Sportbladet pratade med Luleås sportchef Lars ”Osten” Bergström vid midnatt – och då bekräftade han att man är i förhandlingar med forwarden.

Nu bekräftar Bergström att affären är i hamn.

– Det stämmer. Linus Omark är klar för Luleå Hockey och det är väldigt glädjande, säger sportchefen i en videointervju på officiella hemsidan.

”Kändes tryggt”

Buffalo ville göra sig av med Omark och placerade honom nyligen på waiverslistan, men ingen annan NHL-klubb nappade på att ta över forwardens rättigheter och i stället skickades han ner till farmalaget Rochester. Väl där dok han aldrig upp på träningen utan åkte i stället på semester.

– Vi har haft en bra dialog under en tid men vi har också velat visa full respekt för hans situation där borta med Buffalo. När det då började öppna upp sig och det stod klart att han var tillgänglig så är det klart att den dialogen intensifierades, säger Bergström.

”Vill vinna guld med Luleå”

Tanken är att Omark ska ansluta till laget på torsdag, målet är att han ska debutera för laget hemma mot Örebro den 28 februari.

Forwarden – som lämnade Luleå för spel i Dynamo Moskva säsongen 2009/10 – ser fram emot att göra comeback.

– Det känns jättebra att jag nu fått chansen att komma hem till Norrbotten igen för att spela inför familj, vänner och alla andra som håller på Luleå Hockey och som en extra krydda tillhöra samma lag som min kusin ”Hento”.

- Mina förhoppningar med det här valet är så klart att vinna SM-guld med Luleå Hockey – men jag vet samtidigt att det inte är någon lätt uppgift och att resan dit kommer vara lång, säger han till lagets hemsida.

ARTIKELN HANDLAR OM