Omark: ”Vill inte skämma ut mig”

HOCKEY

Linus Omark är tillbaka i Luleå.

Inför kvällens debut har han tränat stenhårt – 14 pass på åtta dagar.

– Jag vill ju vara bra och inte skämma ut mig, säger forwarden till NSD.

När Luleå möter Örebro på hemmaplan i kväll riktas blickarna mot ett stjärnspäckat nyförvärv.

Linus Omark, 27, är tillbaka i Norrbotten.

Men forwarden räknar inte med någon spektakulär insats direkt i återkomsten.

– Jag kommer att göra misstag där ute och åka fel, men om jag bara tänker på spelsystemet får jag inte ut det jag är bra på heller. Så jag ska gå ut och ha kul och så får vi rätta till det efter vägen, säger han till NSD.

Många träningspass

Nyförvärvets plan är att vara som bäst när slutspelet drar igång. Därför har han tränat stenhårt den senaste veckan – åtta ispass och sex fysträningar på åtta dagar.

– Visst vill jag vara bra i morgon (läs i dag), men det gäller att inte bara vara bra då och sen sämst i resten. Jag tror jag kommer växa och växa ju längre det går, säger han till NSD.

Omark har gjort 14 NHL-matcher den här säsongen men mest spenderat tid i AHL och Oklahoma City. Nu känner han pressen från både sig själv och sin nygamla hemmapublik.

– Jag vill ju vara bra och inte skämma ut mig, haha... Jag ska försöka hålla mig lugn och jobba hårt och sen vill jag givetvis trycka dit pucken om jag får ett läge. Men jag förväntar mig inte att jag ska in och hänga ett hattrick precis.

Hyllas av Klasen

Klart är i alla fall att Luleås stjärnforward Linus Klasen, 28, ser fram emot att få en ny lagkamrat i offensiven. Efter segern mot HV i onsdags hyllades Omark av Klasen.

– Han ser skillad ut som vanligt, är bra på att hålla i pucken och hitta lägen. Han kommer att vara redo på fredag och det ska bli skoj att se honom. Jag kanske kan åka i skuggan av honom och känna vinddraget, sa Klasen till Sportbladet.

ARTIKELN HANDLAR OM