Pånyttfödde målskytten slog till igen

”Hade läget 200 gånger i fjol...”

HOCKEY

KARLSTAD. Två mål på två matcher för Jan Sandström.

Och ett fyra år gammalt bortaspöke som är bortskrämt.

– Förra säsongen visste jag inte om jag skulle skratta eller gråta, säger Sandström.

Jan Sandström spelade förra året en hel SHL-säsong utan att få med sig ett mål. Frustrerande så klart, även om backens huvuduppgift inte är att stänka in mål. Nu har veteranen gjort två mål i de två inledande SHL-omgångarna. Samma sak gäller kollegan Per Ledin som även han blev målskytt i 3–2- segern borta mot Färjestad.

– Jag vill påstå att det handlar om tillfälligheter. Läget jag hade i dag (läs: i går) hade jag 200 gånger i fjol. Förra året tog pucken i stolpen eller i någons huvud. Lite så var det. Då visste man inte om man skulle skratta eller gråta, säger Sandström.

Segern i går var Luleås första bortaseger i Karlstad, i grundserien, på över fyra år. Senaste segern i FBK:s hemmaborg kom den 4 januari 2010.

För FBK-trion Anton Hedman, Daniel Gunnarsson och Linus Persson var gårdagens match extra speciell. Det var nämligen första gången de ställdes mot den förra klubben.

– Det är klart att det var lite speciellt men när pucken släpptes så har man fullt fokus på spelet där ute och tänker inte så mycket annat, säger Hedman.

ARTIKELN HANDLAR OM