’Skuggans’ tröja hissad till taket

HOCKEY

Luleå. Luleå Hockey-ikonen Stefan "Skuggan" Nilsson fick sin tröja hissad före matchen - då lyfte Luleå över Leksand.

Och efteråt hyllades han av NHL-legendarerna Nicklas Lidström och Tomas Holmström.

- Han hade kunnat lyckas i NHL, säger Lidström.

Foto: BILDBYRÅN
Nicklas Lidström på plats.

För första gången den här säsongen kom matchen i andra hand för Luleå Hockey. Hemmalaget tog emot Leksand - men det var var legendaren Stefan "Skuggan" Nilssons tröjhissning som stod i centrum. Och det var stora känslor när nummer fyra hissades i taket.

– Jag har haft en fantastisk kväll och jag har inte riktigt landat i hur stort det är. Jag tackar grabbarna för att de fulländar allt genom att vinna. Det var en stor kväll och jag är väldigt lycklig, säger Stefan "Skuggan" Nilsson.

538 gjorda poäng, 17 säsonger och ett SM-guld. Det blev hans facit i Luleå Hockey. Och på plats för att hylla honom var bland andra de tidigare NHL-legendarerna Nicklas Lidström och Tomas Holmström. Båda två menar att "Skuggan" hade kunnat lyckas i världens bästa liga.

”Otroligt skicklig”

– Jag kommer ihåg honom som en skicklig passningsspelare som alltid hittade de öppnande passningarna och kunde hålla i pucken lite extra. Otroligt skicklig. Han hade kunnat lyckas i NHL. Med den "skillen" som han hade så hade han säkert kunna lyckas, säger Nicklas Lidström.

Tomas Holmström är inne på precis samma spår som sin tidigare lagkamrat från Detroit Red Wings.

– Jag skulle vilja jämföra honom med Igor Larionov som jag spelade ihop med under många år. Man tycker att med den kalibern och det spelsinnet så varför fick han inte chansen i NHL? Men man vet aldrig hur det går, säger Tomas Holmström.

Vad betyder han för Luleå Hockey?

– Han är ett hjärtslag och puls i klubben. Han har byggt tegelstenarna och basen i det här laget. Han har en stor del i den här föreningen, säger Holmström.

ARTIKELN HANDLAR OM